Nieuw Fluke Connect™-systeem stuurt meetgegevens van meetinstrumenten naar smartphones en de cloud

Nieuw Fluke Connect™-systeem stuurt meetgegevens van meetinstrumenten naar smartphones en de cloud, voor een betere communicatie, een grotere veiligheid en een hogere productiviteit van onderhoudsteams. Het grootste systeem van met elkaar verbonden test- en meetinstrumenten ter wereld.

Onderhoudsmonteurs nemen sneller betere beslissingen wanneer zij op locatie toegang hebben tot onderhoudsdossiers en wanneer zij metingen in realtime kunnen bespreken met teamleden en leidinggevenden. Toch worden dossiers gewoonlijk in het kantoor bewaard en bevinden teamleden zich zelden tegelijk op dezelfde plaats. Het Fluke Connect™-systeem lost deze problemen op, terwijl het de veiligheid vergroot van technici die aan spanningvoerende apparatuur werken.

Met het Fluke Connect-systeem kunnen onderhoudsmonteurs draadloos meetgegevens van hun meetinstrumenten naar hun smartphones sturen, voor een veilige opslag in de cloud en voor universele toegang door het team op locatie. Meer dan 20 Fluke-instrumenten kunnen wireless met de app worden verbonden, waaronder digitale multimeters, warmtebeeldcamera’s, isolatietesters, procesmeters en specifieke spannings-, stroom- en temperatuurmodules.

Monteurs kunnen met AutoRecord™ automatisch meetwaarden en infraroodbeelden opslaan in de Fluke Cloud™-opslag, vanaf elke werklocatie en zonder iets op te schrijven. Iedereen in het team met een smartphone en de app kan de gegevens bekijken.

Het samenwerken van teams wordt eenvoudig met ShareLive™-videogesprekken, waarin monteurs meetwaarden in realtime kunnen delen met andere teamleden, toestemming voor reparaties kunnen krijgen of antwoorden op vragen kunnen ontvangen zonder de locatie te verlaten.

De Fluke Connect-app biedt de EquipmentLog™-geschiedenisfunctie, waarmee monteurs meetwaarden aan specifieke apparatuur kunnen toewijzen en zodoende een cloud-based geschiedenis van test- en meetgegevens kunnen aanleggen voor gemakkelijke toegang tijdens zowel storingzoeken als onderhoud; ter waarborging van de bedrijfszekerheid. En met TrendIt™ kunnen monteurs onmiddellijk gegevens in een grafiek opnemen, zodat trends kunnen worden vastgesteld en er snel gefundeerde beslissingen kunnen worden genomen.

De Fluke Cloud-opslag is gebouwd op basis van een geavanceerde beveiliging, waaronder beveiligde toegang, elektronische bewaking, op meerdere factoren gebaseerde toegangscontrolesystemen, ingebouwde firewalls en gecodeerde gegevensopslag.

De Fluke Connect-app kan gratis worden gedownload van de Apple App Store en de Google Play Store.