Warning: file_get_contents(http://s3.amazonaws.com/browscap/autoload.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /srv/psa05/profibus.nl/httpdocs/profi/wp-content/plugins/wp-slimstat/browscap/browser.php on line 73 Explosieveiligheid in het Procesveld | PROFIBUS – PROFINET – IO-Link

Explosieveiligheid in het Procesveld

Uitgegeven door Automatie BV en van de hand van Sikko de Jong, die eerder het boek ‘Instrumentatie in het procesveld’ schreef, verschijnt het boek Explosieveiligheid in het Procesveld. Het is een praktisch handboek voor de plant technician, operator, installation supervisor, engineer of student. Herkenbaar en vanuit de praktijk geschreven.

De Arbowet vereist dat de werkgever schriftelijk met een inventarisatie en evaluatie vastlegt welke risico’s de arbeid voor de werknemers met zich meebrengt. Deze risico-inventarisatie en evaluatie bevat tevens een beschrijving van de gevaren en de risico-beperkende maatregelen. Natuurlijk betreft dit ook de risico’s van explosies in installaties waarbij de brandbare stoffen worden opgeslagen, verwerkt, geproduceerd of getransporteerd. Het ongewenst vrijkomen moet worden voorkomen en de potentiele ontstekingsbronnen mogen de gevaarlijke stof niet kunnen aansteken. Het gevolg is een verplicht onderzoek waarvan de resultaten moeten worden beschreven in het zogeheten explosieveiligheidsdocument. De ATEX richtlijn vereist van de werkgever aandacht voor explosierisico, een veilige werkplek voor werknemers en gedegen kennis van relevante regelgeving. Met name deze kennis blijkt bij de betrokken partijen in het algemeen ondermaats aanwezig. Dit boek heeft als doelstelling de kennis bij de lezer te verhogen.

Over de auteur
Sikko de Jong Sr. is ervaringsdeskundige in de meet- en regeltechniek (zowel veldapparatuur als DCS en aanverwante systemen). Al meer dan 30 jaar houdt hij zich bezig met onderhoud, engineering & construction, commissioning en start-up voor zowel brown-field als greenfield projecten in de procesautomatisering voor de olie & gas industrie, in binnen- en buitenland, zowel on- als offshore. Hij is lid van het redactieteam van het vakblad Automatie | PMA. Daarnaast doet hij inspecties en geeft hij trainingen op het gebied van veiligheid, SIL, ATEX en instrumentatie.

Speciaal aanbod
Het boek Explosieveiligheid in het Procesveld is bij voorintekening te bestellen voor 18,95 exclusief BTW en verzendkosten. Tijdelijk is het boek verkrijgbaar samen met het het eerder verschenen ‘Instrumentatie in het procesveld’, waarvan er in korte tijd ruim 5.000 exemplaren werden verkocht, voor een bedrag van 30,00 euro inclusief BTW en verzendkosten. Bestellen kan hier.  Vermeld bij de bestelling of u gebruik maakt van de aanbieding en beide boeken besteld of alleen het boek Explosieveiligheid in het Procesveld.