Warning: file_get_contents(http://s3.amazonaws.com/browscap/autoload.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /srv/psa05/profibus.nl/httpdocs/profi/wp-content/plugins/wp-slimstat/browscap/browser.php on line 73 IO-link masters van de allernieuwste generatie | PROFIBUS – PROFINET – IO-Link

IO-link masters van de allernieuwste generatie

Dit jaar heeft ifm electronic op de Hannover Messe transparante oplossingen gepresenteerd voor communicatie tussen sensoren en PLC’s. Door toepassing van de genormeerde IO-link interface zijn de laatste meters van de sensor of actuator tot de I/O module efficiënt met elkaar verbonden. Parameters zijn hierdoor vanuit de controller en via een veldbus naar de sensor te transporteren zonder enkele restricties.

Met IO-link heeft de gebruiker een tool in handen voor data-uitwisseling van commando’s en proceswaarden. Op basis van het brede aanbod van IO-link sensoren – van druk, temperatuur, flow, capacitief en optische sensoren – heeft het bedrijf nieuwe IO-link masters gepresenteerd voor integratie in PROFIBUS DP en AS-interface. Afhankelijk van de gewenste veldbus kunnen geselecteerde sensoren eenvoudig worden geïntegreerd. De PROFIBUS IO-link gateway biedt de mogelijkheid direct toegang te krijgen in de software van de hardware manager door gebruik te maken van de beschikbare GSD file.De parametersetting en schakelpunten zijn hiermee eenvoudig te benaderen.
De AS-interface IO-link module is op te nemen in alle andere Ethernet gebaseerde veldbussen via de ifm AS-i gateways of via softwarebouwstenen in CoDeSys. ifm electronic levert daarmee een complete reeks industriële communicatiecomponenten voor de meest toegepaste veldbussen – van controller tot sensor.