Warning: file_get_contents(http://s3.amazonaws.com/browscap/autoload.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /srv/psa05/profibus.nl/httpdocs/profi/wp-content/plugins/wp-slimstat/browscap/browser.php on line 73 IO-Link masters | PROFIBUS – PROFINET – IO-Link

IO-Link masters

IO-Link masters

Veldmodules voorzien van IO-Link masters zijn nu te leveren voor de meest toegepaste veldbussen in de markt. De 8 poort IO-Link masters zijn geschikt voor plaatsing in het veld waarop maximaal 8 IO-Link apparaten zijn aan te sluiten, bijvoorbeeld sensoren, ventielen of binaire in-/uitgangsmodules. De processignalen, events en parameters zijn via PROFINET, EtherCat, Ethernet/IP of PROFIBUS naar de besturing te sturen.

Er zijn maximaal 8 IO-Link sensoren aan te sluiten. Vier van de acht poorten zijn als B-poort uitgevoerd en bieden extra hulpenergie voor de aansturing van IO-Link actuatoren. De totale stroomopname per module kan tot maximaal 12A bedragen.

De modules zijn geschikt voor temperatuurbereiken van -25…60°C. De hoge ongevoeligheid tegen EMC en de robuuste behuizing dragen bij aan een langere levensduur, ook al zijn ze geplaatst in zwaardere applicaties. De modules hebben een afdichting en zijn volledig afgegoten.

De stroomtoevoer naar de module en de hulpenergie wordt via een M12 connector aangeleverd en voorzien van een T-codering. De energie is via de module door te verbinden naar een volgende module (daisy chain).

De aansluiting van de sensoren en actuatoren is te realiseren met standaard M12 verbindingskabels zonder afscherming. De data van de sensoren wordt volledig digitaal verzonden. EMC storingen hebben geen invloed op de signalen en zijn daarmee veiliggesteld. Het geïntegreerde parametergeheugen maakt uitwisseling kinderlijk eenvoudig.