Warning: file_get_contents(http://s3.amazonaws.com/browscap/autoload.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /srv/psa05/profibus.nl/httpdocs/profi/wp-content/plugins/wp-slimstat/browscap/browser.php on line 73 IO-Link workshop – wo. 5 juni, Avans Hogeschool Den Bosch | PROFIBUS – PROFINET – IO-Link

IO-Link workshop – wo. 5 juni, Avans Hogeschool Den Bosch

IO–Link is de eerste gestandaardiseerde IO-technologie wereldwijd (IEC 61131-9) voor communicatie met sensoren en actuatoren. De krachtige point–to-point communicatie is gebaseerd op de lang bestaande 3–draads sensor- en actuatorverbinding zonder bijkomende eisen aan het kabelmateriaal.

Woensdag 5 juni 2019 van 15.00 – 20.00 uur organiseren wij een workshop waarin u kennis maakt met de functionaliteiten, het gemak en de basisregels van IO-Link.

De workshop vindt plaats van 15.00 tot 20.00 uur bij Avans Hogeschool in Den Bosch (Onderwijsboulevard 5223, Den Bosch).

Eindgebruikers kunnen gratis aan de workshop deelnemen. Leveranciers van industriële communicatieproducten betalen een deelnamebedrag van 275 euro excl. BTW

Klik hier voor het digitale aanmeldformulier.

Het programma is als volgt:

 

*   IO-Link Frequently Asked Questions – Gerjan Woelders, Turck
*   Start-up van een IO-Link sensor – Dirk Kop, Jumo
*   IO-Link sensoren en actuatoren. Wat kunnen we ermee? – Laurent van der Pluijm, Murrelektronik
*   Welke informatie haal ik uit mijn IO-Link devices? – Benno Brinkers, Festo
*   Welke mogelijkheden biedt IO-Link voor onafhankelijke apparaat uitwisselbaarheid?
Jaap Westeneng, Endress + Hauser
*   Het configureren van IO-Link sensoren – Alwin van Binsbergen, SICK
*   Eenvoudig veiligheidstoepassingen realiseren met IO-Link – Patrick Rietman, Balluff

Klik hier voor een meer uitgebreide omschrijving van de sessies.

Daarnaast zullen studenten van de opleiding Industriele Automatisering van Avans Hogeschool een korte rondleiding verzorgen. In de pauze is er een buffet met soep en broodjes en na afloop een borrel.

 

 

De workshop wordt mogelijk gemaakt door de vereniging PI Nederland i.s.m. Avans Hogeschool Den Bosch en de volgende bedrijven:

Sick

Wilt u als leverancier deelnemen aan de beursvloer, neem dan contact op met Susanne van Boxtel: susanne@fhi.nl.