De modulaire high speed CPU

Drie jaar geleden introduceerde VIPA met succes het I/O-systeem SLIO op de markt. Nu volgt de logische verdere ontwikkeling. Voor de eerste keer heeft VIPA op de beurs SPS/IPC/DRIVES twee gloednieuwe CPU’s geïntroduceerd voor dit I/O systeem, dat, samen met deze CPU’s een volwaardig besturingssysteem wordt.

De twee nieuwe CPU’s breiden het succesvolle SLIO systeem, van de “automation” leverancier VIPA, vanaf volgend jaar uit. De programmeerbare logische controllers zijn gebaseerd op de nieuwste SPEED7 technologie van de dochteronderneming Profichip. Deze nog efficiëntere chip verhoogt weer aanzienlijk de toch al snelle cyclustijden van zijn voorganger. In combinatie met de krachtige 48 Mbit/s backplane bus, die in samenwerking met ETS modules, exact chronologisch overschakelt naar +/-1μs is dit een unieke functie. Uiteraard zijn de nieuwe SLIO CPU’s programmeerbaar met de STEP7-code, die u helpen om uw know-how te behouden. De eenvoudige en gebruiksvriendelijke configuratie van de CPU’s kan uitgevoerd worden via de nieuwe VIPA SPEED7 Studio, die ook is gepresenteerd op de SPS/IPC/DRIVES. Door zijn intelligente en unieke geheugenmanagement, is het mogelijk om het geheugen van de CPU uit te breiden tot 512 kB tijdens bedrijf (afhankelijk van de versie).

De controllers zijn al standaard uitgerust met een RJ45 Ethernet interface voor PG/OP communicatie – naast een PtP-interface voor seriële protocollen is ook een PROFIBUS DP-slave beschikbaar.

“Voor ons is de introductie van de CPU’s het logische vervolg van de succesvolle introductie van het SLIO I/O-systeem. Hiermee spelen we ook in op de wens van onze klanten, die SLIO hebben aanvaard  als “het” IO-systeem en nu een volwaardig besturingssysteem is”,  legt chief executive officer Wolfgang Seel uit.