JUMO AQUIS touch P nieuwste versie Modulair meerkanalen meetinstrument nu met PROFINET en DNV GL-keur

Jumo Aquis_Touch P_Profinet

JUMO AQUIS touch P is een modulair opgebouwd, compact en multifunctioneel meetinstrument voor de vloeistof analyse. De nieuwste versie is voorzien van een PROFINET interface. Tevens heeft het instrument nu de DNV GL-keur voor de scheepsbouw.


PROFINET is een open industriële ethernet standaard voor automatisering. Binnen de proces automatisering wordt PROFINET steeds belangrijker. PROFINET maakt gebruik van TCP/IP en IT standards, is real-time ethernet vaardig, en maakt integratie in een veldbus niveau mogelijk. Met de DNV GL-keur wordt voldaan aan de eisen voor veiligheid en betrouwbaarheid waaraan schepen en mobiele offshore units in internationale wateren moeten voldoen.

JUMO AQUIS touch P combineert meten, regelen, registreren en aanwijzen in één apparaat. Naast twee analyse parameters die direct kunnen worden aangesloten, kunnen vijf standaard signalen worden toegevoegd. Het JUMO digiLine systeem kan zelfs zes parameters verwerken. Digitale interfaces kunnen aanvullend nog eens acht externe gemeten waarden laden. Flow meting, inclusief hoeveelheidsmeting is mogelijk. De parameters worden weergegeven op een 3.5 inch kleuren scherm met touchscreen waarop tevens de bediening plaatsvindt.
De geïntegreerde grafische datalogger zorgt voor het registreren van max. acht analoge en zes binaire signalen tegelijkertijd. De opslag van gegevens gebeurt manipulatie vrij en maakt officiële opslag ervan mogelijk zonder aanvullende apparatuur. Opgeslagen gegevens kunnen met behulp van ethernet of een USB stick aan de PC worden afgegeven. Aanvullende verwerking is met losse software mogelijk.

www.jumo.nl