JUMO DICON touch in de wereld van PROFINET Proces- en programmaregelaar met future-proof interface

Jumo_Dicon Touch_Profinet

PROFINET is een open Industrial Ethernet-Standard voor de automatisering en wint binnen de proces automatisering steeds meer aan betekenis. PROFINET gebruikt TCP/IP en IT-Standards, is realtime-ethernet-geschikt en maakt integratie in een veldbus systeem mogelijk. Met de tweekanalen-proces- en programmaregelaar JUMO DICON touch is de meet- en regeltechniek specialist in de PROFINET wereld onderweg.

Naast de reeds beschikbare interfaces RS422/RS485 Modbus RTU, ethernet en PROFIBUS DP is bij de DICON touch nu ook aansluiting en communicatie met een PROFINET controller mogelijk. De proces- en programmaregelaar gebruikt hiervoor een PROFINET interface met een geïntegreerde switch die het opbouwen van eenvoudige lijnstructuren mogelijk maakt.

Alle reeds geïntegreerde ethernet-toepassingen zoals het evalueren van de geregistreerde gegevens, de setup transfer evenals de webserverfunctie met online visualisatie staan hierbij samen met PROFINET ter beschikking. Door de certificering van het product is de conformiteit met de PROFINET-norm en de compatibiliteit met componenten van verschillende fabrikanten gegarandeerd.
Het modulair opgebouwde hardware concept van de JUMO DICON touch zorgt voor een hoge flexibiliteit, wat inzet in de meest uiteenlopende applicaties mogelijk maakt. Vier analoge universele ingangen voor het aansluiten van weerstandstemperatuursensoren en thermoelementen zoals eenheidssignalen en tot max. 8 externe ingangen kunnen de meest uiteenlopende fysische meetwaarden met hoge nauwkeurigheid registreren.

Voor een veilige procesbediening beschikt de procesregelaar over een wachtwoord beveiliging met individuele rechten voor verschillende niveaus en besturingen.

Voorgeprogrammeerde beeldschermen voor de regelaar, programmagever, registratie en een overzichtsbeeld ondersteunen een snelle ingebruikname.

 

www.jumo.nl