JUMO mTRON T vanaf heden in systeemversie 4.0 beschikbaar

mTRON

Het meet-, regel- en automatiseringssysteem JUMO mTRON T wordt sinds de marktintroductie permanent uitgebreid en aan klanteneisen aangepast. De huidig voorgestelde systeemversie 4.0 overtuigt door een reeks nieuwe gebruiksvriendelijke verbeteringen. Zo is bijvoorbeeld de opslag capaciteit van de centrale eenheid zonder meerprijs uitgebreid tot 128 MB. Daarnaast is het nu mogelijk via een systeembus de TYA 200 vermogensregelaars aan het systeem te verbinden. Via de systeembus heeft men toegang tot verschillende proceswaarden.

Ook de integratie van het nieuwe JUMO digiLine systeem, een intelligent sensoren netwerk voor de vloeistofanalyse, is mogelijk. Afhankelijk van de bus topologie en de voedingsspanning kunnen tot maximaal 62 sensoren op het meet-, regel- en automatiseringssysteem aangesloten worden. Functioneel worden de sensoren via de geïntegreerde PLC in het meet-, regel- en automatiseringssysteem geïntegreerd.

Met behulp van een automatische afmelding kan het systeem tegen onrechtmatige aanmelding beschermd worden. Is een gebruiker aangemeld en de status actief, dient men binnen een bepaalde tijdsperiode met het systeem te werken, zodat de gebruiker aangemeld blijft. Door een uitbreiding van de externe tekstvariabelen kunnen tot max. 90 externe charge teksten uitgezonden worden. Andere nuttige features van de systeemversie 4.0 zijn de verbetering van het procesbeeld en de mogelijkheid om het CODESYS via TCP te benaderen en te wijzigen.