Warning: file_get_contents(http://s3.amazonaws.com/browscap/autoload.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /srv/psa05/profibus.nl/httpdocs/profi/wp-content/plugins/wp-slimstat/browscap/browser.php on line 73 Meer dan 20 miljoen PROFINET-apparaten op de markt | PROFIBUS – PROFINET – IO-Link

Meer dan 20 miljoen PROFINET-apparaten op de markt

PROFIBUS & PROFINET International (PI) doet elk jaar onderzoek naar het aantal geïnstalleerde apparaten met interfaces uitgerust met de PI-communicatietechnologieën. De cijfers voor 2017 laten een positieve ontwikkeling zien.


Met PROFINET vertegenwoordigen de 4,5 miljoen apparaten die in 2017 op de markt zijn gebracht een toename van 25% ten opzichte van het voorgaande jaar. Aan het einde van 2017 waren ongeveer 21 miljoen PROFINET-apparaten bezig om de productie te automatiseren. Het jaarlijkse aantal voor PROFIBUS is, na opeenvolgende jaren van terugloop, in het voorgaande jaar met 2,3 miljoen geïnstalleerde apparaten vrijwel onveranderd gebleven. Het totale aantal nadert de 60 miljoen. Een vergelijking van de twee jaarcijfers toont aan dat bijna twee keer zoveel PROFINET-apparaten op de markt zijn gebracht als PROFIBUS-apparaten in 2017. De som van de twee jaarcijfers vertegenwoordigt een recordhoogte van 6,8 miljoen.

PROFIBUS vertoont ook een stabiele ontwikkeling in procesautomatisering. Met een stijging van 0.9 miljoen in 2017, worden nu 11,5 miljoen PROFIBUS-apparaten gebruikt in procesgerelateerde systemen.

Met een record aantal van bijna 2 miljoen op de markt gebrachte nodes in 2017, blijft de ontwikkeling van PROFIsafe een zeer positieve trend. Dit komt overeen met een groei van 25% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Net als in de beginjaren behaalde IO-Link in 2017 een record in twee opzichten. Ten eerste werden er 2,8 miljoen IO-Link-apparaten op de markt gebracht. Ten tweede werd er een groei van meer dan 50% behaald ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit brengt het totale aantal geïnstalleerde IO-Link-apparaten op meer dan 8 miljoen.

Voor Karsten Schneider, voorzitter van PROFIBUS & PROFINET International (PI), vormen de cijfers een indrukwekkend bewijs dat er in voorgaande jaren de juiste beslissingen zijn genomen met betrekking tot verdere ontwikkeling van de technologieën.