Groen motormanagementsysteem Simocode op PROFINET

Siemens heeft haar motormanagementsysteem Simocode Pro voorzien van PROFINET communicatie. Hierdoor kan men alle meetwaarden en diagnoses zelfs via een standaard webbrowser zichtbaar maken.

Naast Profibus kan nu ook het realtime ethernet protocol PROFINET worden toegepast. Dit biedt niet alleen nieuwe functies op het gebied van diagnose, beveiliging en aansturing van motorgroepen, maar ook een beter energiemanagement.

De nieuwe Simocode Pro voor PROFINET heeft met 2 RJ45 ethernet aansluitingen een geïntegreerde switch aan boord. Hiermee wordt het in een ringtopologie mogelijk om met behulp van het MRP (Media Redundantie Protocol) protocol de datatransmissie te waarborgen, ook als een van de verbindingen wegvalt. De geïntegreerde webserver kan via een standaard internetbrowser alle service- en diagnosedata op afstand zichtbaar maken. Ook kan men middels OPC UA alle data zichtbaar maken op een HMI panel.

Door de PROFINET communicatie is Simocode in staat om met PROFI-energy gebruikers uit te schakelen tijdens productiepauzes, maar Simocode levert ook alle data van energieverbruikers aan energiemanagementsystemen.

Simocode pro is een flexibel en modulair motormanagement systeem voor industriële laagspanningsmotoren. Het wordt gekoppeld aan de bovenliggende besturing en verzorgt hiermee de aansturing van motorgroepen. Simocode pro combineert de noodzakelijke beveiliging, bewaking en besturingsfuncties van elke motorgroep in één compact en modulair systeem. Het motormanagement systeem biedt complete, multifunctionele elektronische beveiliging van motoren, geïntegreerde besturingsfuncties en uitvoerige bedrijfs-, diagnose- en servicedata.