Warning: file_get_contents(http://s3.amazonaws.com/browscap/autoload.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /srv/psa05/profibus.nl/httpdocs/profi/wp-content/plugins/wp-slimstat/browscap/browser.php on line 73 Nieuwe IO-Link masters combineren nu ook intelligente sensortechniek voor hygiënische applicaties | PROFIBUS – PROFINET – IO-Link

Nieuwe IO-Link masters combineren nu ook intelligente sensortechniek voor hygiënische applicaties

ifm electronic heeft, speciaal voor de levensmiddelenindustrie, een nieuwe IP 69K veldmodule ontwikkeld met vier of acht IO-Link poorten en volledige V1.1 functionaliteit. De gedecentraliseerde IO-Link masters dienen als gateway tussen intelligente IO-Link sensoren en de industriële veldbusinterface.

Deze master en de sensoren/actuatoren kunnen gemakkelijk met de LR DEVICE software geconfigureerd worden. De geïntegreerde “LR AGENT EMBEDDED” stuurt de proceswaarden en events, zonder omleidingen via de PLC, direct door naar het ERP-systeem. Met behulp van standaard M12 aansluitkabels is het aansluiten van de sensoren eenvoudig en voordelig.

Robuuste veldbusmodules voor veeleisende toepassingen.

De intuïtieve LR DEVICE software lokaliseert alle IO-Link masters in het netwerk en creëert een overzicht van de besturingscomponenten in de hele fabriek. Bovendien worden alle aangesloten sensoren inclusief de bijbehorende parameters weergegeven. Dit maakt het mogelijk om vanuit een centraal punt de parameters van alle sensoren in te stellen. Voor directe toepassing in natte gebieden van de levensmiddelenindustrie is een speciale behuizing ontwikkeld die een hoge afdichting biedt volgens IP69K. De halogeen- en siliconenvrije materialen en productieprocessen zijn gelijk aan die van de ifm aansluitkabels van de beproefde Ecolink EVF productgroep. Deze technologie garandeert een hoge resistentie en betrouwbare en permanente M12 aansluitingen. Naast hoogwaardige materialen die speciaal voor deze toepassingen zijn aangepast, staat de intensieve controle tijdens en na de productie in voor de hoogste kwaliteitsnormen. Met de nieuwe IO-Link master is de gebruiker goed voorbereid op Industrie 4.0, ook in hygiënische applicaties.