Optimale conditie- en trillingsmonitoring voor plannen van preventief onderhoud – nu ook voorzien van een Profinet-IO-interface.

Harderwijk, april 2018 – Voor het beoordelen en verwerken van dynamische signalen, zoals versnellingen of trillingen, maar ook analoge signalen, heeft ifm electronic haar succesvolle 6-kanaals verwerkingsunit uit de VSE-serie uitgebreid met een versie, die is voorzien van een Profinet-interface.

Conditie-monitoring – uit data is statusinformatie te krijgen
Signalen van de aangesloten sensoren worden continu verwerkt in de VSE150 om de karakteristieke waarden te beoordelen en te verwerken op basis van de ingevoerde parameters, die voor de conditie van de machine of installatie belangrijk zijn. Kwaliteitsverliezen worden zo vroegtijdig herkend, kostbare gevolgschades worden vermeden. Via de veldbusverbinding kunnen gemeten waarden direct in de besturingssystemen worden weergegeven en is op basis van deze gegevens de operationele conditie van de machines en procesinstallaties aan te passen. Twee digitale schakeluitgangen (responstijd ≤ 1 ms) voor tijdkritische alarmen, 3 Ethernet-poorten (voor verbinding met ERP en andere IT-netwerken), een groot intern geheugen voorzien van real-time klok en tellers zijn verdere belangrijke kenmerken van de VSE150.

Kostenbesparingen door gereduceerde bekabelingskosten
Extra informatiegrootheden ter ondersteuning van de conditie-monitoring, zoals toerental, triggers voor de bedrijfstoestand en niet tijdkritische alarmen zijn direct via de veldbus beschikbaar, waardoor geen extra analoge of digitale signalen aangesloten hoeven te worden.
Dit bespaart niet alleen tijd tijdens de bekabeling, maar levert ook een besparing op de benodigde ingangen/uitgangen op de PLC.

 

ifm electronic b.v.
Deventerweg 1 e
3843 GA  Harderwijk
T 0341 – 438 438
E info.nl@ifm.com
W www.ifm.com/nl