Optische M30 sensor volgens time of flight principe (PMD) met IO-link

Een perfecte achtergrondonderdrukking, kleurongevoelig en eenvoudige schakelpuntinstelling door 2 stelringen zijn opmerkelijke eigenschappen van de nieuwe PMDLine sensor OID van ifm electronic. De sensor detecteert zelfs sterk reflecterende oppervlakten zoals roestvaststaal zonder enige moeite.

Deze nieuw ontwikkelde sensor met PMD technology (photonic mixer device) combineert de voordelen van grotere bereiken, perfecte achtergrondonderdrukking, zichtbaar rood licht en IO-link in een bouwvorm. Dit voor een prijs van een conventionele sensor. De slimme OID is daarmee een serieus alternatief. De sensor is daarnaast makkelijk in te stellen door de twee stelringen (easy turn), waarmee de schakelpunten eenvoudig zijn te realiseren. De instelling kan dus aan het bureau gebeuren.

Oppervlak en installatie

Of het nu gaat om glimmende, matte, donkere of lichte objecten met elke kleurmogelijkheid – de OID sensor realiseert een adequate achtergrondonderdrukking. Zelfs plaatsing van de laserstraal onder een hoek heeft geen invloed op de detectieperformance. De sensor is tevens uitgerust met IO-link. Hierdoor kan de sensor de gemeten waarden  eenvoudig in besturingssystemen binnenhalen en bewerken. Deze optische krachtpatser legt de lat op een hoger niveau voor conventionele sensoren.