PI Nederland verwelkomt TE Connectivity als nieuw lid

PI Nederland verwelkomt TE Connectivity als nieuw lid, vertegenwoordigd door Eric Leijtens, Product Manager Industrial Solutions. Over de activiteiten van TE Connectivity vertelt hij: “Onze naam zegt het al. TE Connectivity is een specialist op het gebied van verbindingen, zowel als het gaat om data als energie. Wereldwijd bedienen wij vier segmenten. Met oplossingen voor de auto-industrie spreken we het segment van het transport aan.

Via onze verbindindingsoplossingen bewegen we ons ook in de wereld van witgoed, mobiele telefonie en tablets. Dit is het segment van de consument. Met onze kennis van broadband connectivity kunnen wij connecties van datacenters via intercontinentale Fiber verbindingen tot “Fiber-to-the-home” oplossingen leveren. Tot slot bieden wij oplossingen voor verschillende industrieën zoals de ruimtevaart, medische toepassingen, energie, intelligente gebouwbeheersystemen en industriële automatisering.”

Eric LeijtensEric Leijtens over het lidmaatschap van PI Nederland: “Wij herkennen en erkennen het belang van PROFINET. Deze technologie speelt momenteel een leidende rol en is richting bepalend als het gaat om oplossingen voor datacommunicatie in de toekomst. Wil je meespelen in de voorhoede, dan moet je meedoen en aansluiten. Dat is voor ons de voornaamste reden om lid te worden van PI Nederland.”

TE Connectivity heeft hoge verwachtingen van het lidmaatschap. Eric Leijtens: “Wij geloven dat we een aantal oplossingen in ons assortiment hebben die heel waardevol zijn, maar die nog niet geadopteerd zijn door PI. Naast het leveren van het totale pakket dat door PI gestandaardiseerd is, bieden wij nog twee oplossingen in het bijzonder. De eerste is een nieuwe I/O connector voor industriële toepassingen. Deze is kleiner van formaat en betrouwbaarder dan de gangbare keuzes. De tweede is de nieuwe ARISO technologie, waarmee het mogelijk is om contactloos data en energie over te dragen. Deze technologie biedt de voordelen van het gebruik van een connector, maar gebruikers ondervinden geen hinder van de nadelen. Wij zijn ervan overtuigd dat we samen met de leden van PI de datacommunicatie van de toekomst naar een hoger plan kunnen brengen. Met die ambitie kan het geen kwaad om de lat hoog te leggen.”