Warning: file_get_contents(http://s3.amazonaws.com/browscap/autoload.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /srv/psa05/profibus.nl/httpdocs/profi/wp-content/plugins/wp-slimstat/browscap/browser.php on line 73 Process Automation Profile 4.0 | PROFIBUS – PROFINET – IO-Link

Process Automation Profile 4.0

Auma & DWG

Vandaag de dag wordt binnen de proces industrie veel gebruik gemaakt van 4-20mA of van bustechnieken als PROFIBUS voor de communicatie met sensoren, actuatoren en controle panelen. Vaak functioneert het naar behoren, maar als we naar de toekomst kijken waar meer en meer data overdracht wordt gevraagd is een dergelijk netwerk hier minder voor geschikt. Naast de gemeten waarde, willen we tegenwoordig weten hoe het instrument er voor staat en hoe lang het instrument nog mee gaat (asset management en condition monitoring).

Met PROFINET biedt PI (PROFIBUS & PROFINET International) tegenwoordig al een tijd de techniek welke dit mogelijk maakt, deze techniek is al wijds geadopteerd binnen de wereld van de productie industrie en vindt nu ook zijn intrede binnen de proces industrie.

Al in een vroeg stadium heeft PI de gebruikers erbij betrokken, zo is een goede samenwerking opgezet met NAMUR om de integratie van PROFINET binnen de proces industrie mogelijk te maken. Al snel werd duidelijk dat PROFINET een complete oplossing biedt voor de proces industrie. Met uitgebreide diagnostische functies en de integratie van FDI waren er weinig obstakels meer, wel was nog de wens van integratie van het PA profiel.

Nu de eisen van de fabrikanten zijn besproken, wordt nu hard gewerkt aan de technische oplossing. De planning van de introductie staat voor medio 2017 gepland. Wij houden u op de hoogte!