VIPA lanceert de nieuwe PROFINET starter CPU in S7-300 design

Met de introductie van de eerste PROFINET CPU’s in 2011 heeft VIPA al een sensatie veroorzaakt. Eén van de snelste en krachtigste op S7 code gebaseerde hardware CPU’s, samen met het high performance industriële protocol PROFINET belooft dit een goede combinatie te zijn.

Er is nu een nieuwe uitbreiding in PROFINET. “Met de nieuwe 315SN/PN ECO voldoen we aan de behoeften van veel gebruikers op de markt met een kosteneffectieve starter CPU voor PROFINET, maar in het S7-300 ontwerp”, zegt Sacha Isinger, product manager bij VIPA.

De nieuwe processor is met name interessant voor gebruikers die hun installatie willen uitrusten met slechts alleen PROFINET, maar niet willen afzien van het S7-300 ontwerp. Met de PROFINET technologie kunt u verbinding maken met maximaal 128 PROFINET-apparaten en dat met een hoge flexibiliteit en extreem hoge prestaties.

Natuurlijk heeft de nieuwe CPU standaard een PG/OP Ethernet interface voor het programmeren en communiceren met panels. Een PtP interface met protocollen zoals ASCII, STX/ETX, 3964 (R), USS-master en Modbus-master is beschikbaar. Een MPI interface is op elke VIPA controller aanwezig.

De CPU kan geprogrammeerd en geconfigureerd worden met Simatic Manager en TIA Portal van Siemens en in de toekomst met de nieuwe engineering tool SPEED7 Studio van VIPA.

Het complete performance bereik van de S7-300 is aanwezig.  De nieuwe 315SN/PN ECO kan gebruikt worden voor kleine applicaties, voor kleine en midden grote installaties kan de 315SN/PN gebruikt worden en voor de high-end installaties kan de 317SN/PN met geïntegreerde SPEED bus worden toegepast.

De nieuwe PROFINET CPU is nu leverbaar met artikelnummer VIPA 315-4PN33 voor de lijstprijs van € 997.

Eigenschappen:

  • CPU gebaseerd op de innovatieve SPEED7 technologie
  • Krachtige PROFINET controller
  • PG/OP Ethernet interface voor programmeren en communiceren
  • PtP interface voor  ASCII, USS, 3964(R), STX/ETX en Modbus communicatie
  • Lijstprijs: € 997