Warning: file_get_contents(http://s3.amazonaws.com/browscap/autoload.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /srv/psa05/profibus.nl/httpdocs/profi/wp-content/plugins/wp-slimstat/browscap/browser.php on line 73 PROFINET Quiz | PROFIBUS – PROFINET – IO-Link

PROFINET Quiz

PROFINET Quiz

Binnen de wereld van automatisering komen wij veel aannamen en uitspraken over PROFINET tegen die vaak niet kloppen. Hierbij dan ook een korte PROFINET Quiz
( JUIST of NIET JUIST)

1. PROFINET is PROFIBUS over Ethernet. (JUIST of NIET JUIST)
2. PROFINET voldoet volledig aan standaard Ethernet IEEE 802.3. (JUIST of NIET JUIST)
3. Met PROFINET moet u een managed ethernet switch gebruiken. (JUIST of NIET JUIST)
4. PROFINET is merkgebonden. (JUIST of NIET JUIST)

Bekijk onderstaand / read more voor de antwoorden!

1. PROFINET is PROFIBUS over Ethernet.
NIET JUIST, In het verleden heeft de PI organisatie geprobeerd deze weg op te gaan, maar al snel liep men tegen beperkingen op. Om echt gebruik te maken van de mogelijkheden van Ethernet moest men dan ook voor een nieuwe ontwikkeling kiezen. PROFINET staat op zichzelf wat niet uitsluit dat je het gezamenlijk kunt gebruiken in één netwerk.
2. PROFINET voldoet volledig aan standaard Ethernet IEEE 802.3.
JUIST, PROFINET voldoet volledig aan de Ethernet IEEE 802.3 standaard, daarnaast bedient het gelijktijdig drie automatisering domeinen: ten eerste, TCP/IP, welke per definitie compatibel is; ten tweede, real-time (RT), de automatiseringssignalen krijgen voorrang, om de snelheid te borgen, ten derde, isochrone Real-Time (IRT), voor het behoudt van de Ethernet bandbreedte. Geen van deze domeinen is in tegenspraak met de IEEE802.3 standaard.
3. Met PROFINET moet u een managed ethernet switch gebruiken.
NIET JUIST, PROFINET is gewoon Standard, Unmodified Ethernet (SUE), dus een goedkope, onbeheerde Ethernet-switch werkt. Soms moet je zalen niet willen! Een managed switch bevat waardevolle diagnostische informatie die kan helpen de productielijn productief te houden. Daarnaast biedt het vele voordelen in vergelijking met een un-managed switch! De volgende white paper biedt u meer details.
4. PROFINET is merkgebonden.
NIET JUIST , PROFINET is een open standaard, IEC61158. Iedereen kan een product maken vanaf de specificatie. In tegenstelling tot EtherNet/IP hoeft er niet eens een contract te worden ondertekend alvorens u begint. Let op: u hoeft niet vanuit scratch iets op te bouwen, velen zijn u voor geweest en hebben development tools ontwikkeld die uw time to market kunnen versnellen.