SIRIUS bewakingsrelais voor IO-Link

Effectieve foutstroomdetectie van Siemens met SIRIUS bewakingsrelais. Siemens Industry Automation presenteert een nieuwe oplossing voor het bewaken van foutstromen in het bereik van 30 mA tot 40 A. De beide bewakingsrelais,  SIRIUS 3UG4625 en SIRIUS 3UG4825 voor IO-Link, beschikken over twee separate uitgangen die met verschillende grenswaarden voor alarmering (voorwaarschuwing) of als waarschuwing met aansluitend afschakeling kunnen worden geprogram­meerd.

De foutstroommeting vindt plaats met behulp van de eveneens nieuwe SIRIUS 3UL23 stroomtrafo’s, die in zes verschillende uitvoeringen netwerken met fasestromen tot 630 A bewaakt. De meetnauwkeurigheid van het systeem, inclusief de stroomtrafo 3UL23, geeft slechts een geringe afwijking van +/- 7,5 % te zien.

  • Twee noviteiten voor één toepassing: SIRIUS 3UG4625 en SIRIUS 3UG4825 bewakingsrelais voor IO-Link èn nieuwe SIRIUS 3UL23  stroomtrafo’s
  • Ruim bewakingsbereik van 30 mA tot 40 A
  • Hoge meetnauwkeurigheid met een afwijking van slechts +/- 7,5 %

Daarnaast biedt de SIRIUS 3UG4825 met IO-Link-interface de mogelijkheid om het bewakingsrelais direct aan het besturingsniveau te koppelen. Via IO-Link kan het bewakingsrelais met behulp van de besturing worden geparameteriseerd of kunnen meetwaarden en diagnosegegevens naar het besturingsniveau worden gestuurd. Zowel SIRIUS 3UG4625 als SIRIUS 3UG4825 voor IO-Link zijn uitgerust met een LCD-display waarmee de gebruiker op een eenvoudige manier ook direct op het apparaat zelf parameters kan instellen, meetwaarden kan weergeven en foutdiagnoses kan stellen.