VIPA SPEED7 Studio: De nieuwe engineeringstool

Op de SPS/IPC/Drives 2012 heeft VIPA haar eigen ontwikkeltool gepresenteerd voor de hardwareconfiguratie van haar producten van I/O modules van PLC besturingen tot aan visualisatie.
VIPA biedt met de SPEED7 Studio een engineering tool die het hele automatiseringsproces weergeeft van de hardwareconfiguratie, communicatie, programmeren tot aan visualisatie, met de nadruk op gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie. De gebruikersinterface geeft direct toegang tot de verschillende modules – waardoor extra tools van andere leveranciers voor de hardware configuratie, netwerken van de verschillende veldbussen en de programmering van visualisatie en besturing niet nodig zijn.

Up-to-date Technologie

De SPEED7 Studio is een engineering framework is ontwikkeld met de laatste technologieën. De meest moderne ontwikkelingsprocedures en tools zoals .net 4.0 en vector based UI visualisatie met Windows® Presentation Foundation zijn gebruikt. Hardwareconfiguratie, netwerken, programmeren en visualisatie gebruiken een centrale database gebaseerd op een SQL server die de toepassing van multi-user projecten en versiebeheer mogelijk maken.

“Juist de SPEED7 technologie laat  steeds meer de kenmerken zien die deze klasse van PLC besturingssystemen karakteriseren, die alleen kunnen worden gebruikt met omslachtige of beperkte wijze met de bestaande software tools. Denk aan de SPEED bus voor zeer snelle communicatie met de bijbehorende I/O’s en CP “,  zegt CEO en oprichter Wolfgang Seel.

Eenvoudige configuratie via “Drag & Drop”

Met behulp van Drag & Drop is het mogelijk om rechtstreeks VIPA controllers te configureren met  SPEED bus, EtherCAT of PROFINET en alle SPEED7 CPU’s, CP’s of SLIO I/O’s inclusief alle VIPA specifieke parameters waarbij alle bijhorende variabelen worden gecreëerd binnen de CPU . Dus met de VIPA tool is geen specifieke veldbuskennis vereist voor de configuratie van netwerken PROFIBUS, PROFINET, EtherCAT en standaard Ethernet. Verscheidende apparaat templates zijn aanwezig in SPEED7 Studio om het netwerk grafisch te configureren. Bovendien hebben de gebruikers ook de mogelijkheid voor het creëren van web-based visualisaties. Daarvoor is een SVG grafische editor beschikbaar om de pagina’s te creëren. Pre-made elementen in de aanwezige bibliotheek maken het ontwerpen heel eenvoudig. De centrale gegevensopslag in SPEED7 Studio maakt een probleemloze toegang tot alle variabelen van de controller mogelijk.