Je bekijkt nu Actuatoren krijgen PROFINET extensie

Actuatoren krijgen PROFINET extensie

Een nieuwe interface voor actuatorcontroles is nu beschikbaar, waardoor AUMA actuators geïntegreerd kunnen worden in PROFINET-netwerken, een tweede Ethernet-gebaseerde netwerkoptie naast Modbus TCP / IP.

Voldaan aan de vereisten van PROFINET-specificatie 2.3 en Conformance Class B, kunnen snelheden van maximaal 100 Mbit / sec worden behaald, ook biedt het vereenvoudiging bij de installatie en inbedrijfstelling door featues, zoals de automatische toewijzing van de adressen.

AUMA actuators met een PROFINET extensie kunnen worden geïdentificeerd en aangepakt door apparaatnaam of IP-adres vanaf elk punt op het netwerk. Een geïntegreerde webserver zorgt voor snelle en eenvoudige verbindingstesten, statusverzoeken en foutdiagnostiek. Alle bedieningskommando’s en feedbacksignalen die door het Profibus DP-protocol worden aangeboden, zijn beschikbaar voor de bediening van de AC actuators dankzij de gestandaardiseerde apparaatbeschrijving.

“We zien een trend in procesautomatisering naar robuuste en veelzijdige industriële Ethernet-standaarden, die de voordelen en functies van veldbusprotocollen combineren met het snel en bewezen ontwerp van Ethernet-gebaseerde technologieën”, zegt Werner Laengin, Senior Product Manager bij AUMA.