Je bekijkt nu Bert van der Linden (ATS) verkozen tot Deputy Chairman PROFIBUS & PROFINET Training Centers

Bert van der Linden (ATS) verkozen tot Deputy Chairman PROFIBUS & PROFINET Training Centers

Bert van der Linden is verkozen om de rol van Deputy Chairman van de PITC-werkgroep aan te nemen. Deze werkgroep is verantwoordelijk voor de gecertificeerde trainingen van de PI-organisatie (Certified PROFINET Engineer, Certified PROFIBUS Engineer, Certified PROFINET Installer en Certified PROFIBUS Installer).

Bert van der Linden is voorgedragen, waarna de PI-board zijn voodracht heeft goedgekeurd en alle leden hebben ingestemd. Samen met Peter Thomas, de nieuwe Chairman uit de UK, gaat Bert van der Linden aan de slag. Hij treed in de voetsporen van Dennis van Booma, die jarenlang de chairman van de PITC-werkgroep was. “Ik heb deze rol aangenomen omdat ik geloof in de kracht van communities en standaardisatie, zoals PI, en competente technicians en engineers. Zij vormen de basis van het nieuwe werken die een voorwaarde vormt voor een succesvolle vierde industriële revolutie (Industrie 4.0)”, aldus Bert van der Linden.

Jaarlijks organiseert PROFIBUS and PROFINET International (PI) een conferentie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van PROFIBUS, PROFINET en IO-link, dit jaar te Limerick in Ierland. Tijdens deze conferentie komen alle PI-werkgroepen – zoals de Competence Centers, Training Centers en Test Labs – uit de gehele wereld bijeen om kennis en ervaringen uit te wisselen. Ook worden strategieën besproken en nieuwe doelen opgesteld. De werkgroepen vormen de spil van de PI-communicty en geven richting aan de ontwikkeling van de PICC’s, PITC’s en PITL’s.