Je bekijkt nu Bestuurslid Clement Jense stelt zich voor

Bestuurslid Clement Jense stelt zich voor

Mijn naam is Clement Jense. Sinds september 2020 ben ik bestuurslid van PI Nederland waar ik de functie van penningmeester vervul.

In februari 2017 ben ik begonnen bij PROCENTEC, a member of the HMS Group, waar ik commercieel verantwoordelijk ben voor de BeNeLux markt. Inmiddels ben ik zo´n 29 jaar commercieel actief in dit mooie industriële landschap waar ik werkte voor fabrikant, distributeur en VAR.
Ik tel bijna 52 lentes, woon samen met mijn vrouw in het pittorekse Wernhout. We hebben een zoon (27 jaar, werkzaam voor Van Lanschot), een docher (25 jaar, woonachtig in Tasmanië, waar ze haar PhD doet), een 7 maanden jonge Cocker Spaniel en een kat. In mijn vrije tijd ben ik vooral in de natuur te vinden waar ik geniet van mijn hobbies; fotografie, wandelingen met de hond, maar vooral akkers aflopen met mijn metaal detector of wel actief vissend op roofvis, hetzij vanaf de kant dan wel ronddobberend in mijn bellyboat.

2020 was een bewogen jaar wat een enorme impact op ons persoonlijk en sociale leven gaf, maar zeer zeker ook op onze zakelijke werkzaamheden. Voor wat betreft het laatste werden alle events geannuleerd, konden we geen fysieke meetings met klanten of collega’s inplannen etc etc. Een groot gemis voor een ieder, maar ondanks al deze beperkingen en belemmeringen hebben we toch samen met onze leden daar een positieve wending aan kunnen geven. Door een flexibele instelling en gezamenlijk de schouders eronder te zetten, hebben we alle events online georganiseerd. De animo was groot en de gegeven webinars waren meer dan succesvol. Zodoende hebben we onze klanten toch over nieuwe ontwikkelingen en innovaties kunnen informeren.

We zien allerlei trends op het thema industrialisatie, alles moet sneller, meaner & leaner. Bedrijven die bezig zijn met  engineering, bouwen en installeren, zien de doorlooptijden in projecten steeds korter worden. Dit vergt veel van alle betrokkenen in de bouwkolom. I.v.m. de steeds groeiende prestatiedruk lijkt mij dat ketenintegratie en standaardisatie een noodzaak is om hiermee bouw- en faalkosten te beperken en het ontstane gat van gedegen vakmanschap en kennis te verkleinen. Daarom ben ik groot voorstander voor een intensivering van de samenwerking met en tussen de leden. Met oog op de genoemde ketenintegratie en standaardisatie kunnen we in een gezamenlijke propositie, met focus op best practice en proofen technology, de eindklant en de betrokken partners de beste technische oplossing(en) bieden.

Gezien de huidige COVID situatie en de aangescherpte maatregelen zullen wij helaas nog moeten dealen met de beperkingen en belemmeringen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat wij ons hier doorheen zullen slepen en dat wij gezamenlijk een bijdrage leveren onze industrie up & running te houden!

Be safe & stay healthy!
Clement Jense