Je bekijkt nu CC-Link IE en PI Cooperation

CC-Link IE en PI Cooperation

Digitale communicatie via een veldbus of Industrieel Ethernet wordt al op grote schaal toegepast in de moderne productie-installaties en is een belangrijke bouwsteen voor het verhogen van de productiviteit. De vraag naar intelligente communicatie zal blijven toenemen als gevolg van megatrends zoals Industrie 4.0 en IIoT. Echter, het gevarieerde landschap van Industrieel Ethernet standaarden werpt drempels op voor de eindgebruiker waarbij het vaak onmogelijk is om gegevens uit te wisselen tussen verschillende apparaten en machines.

Machinebouwers worden vaak gedwongen om hun machines met verschillende netwerken uit te rusten of plant eigenaren zijn beperkt in de keuze van machines. Om deze drempel in de toekomst lager te maken of geheel weg te nemen is PI steeds de mogelijkheden voor samenwerwerkingen aan het inventariseren. Een mooi voorbeeld is de bereikte samenwerking tussen CLPA en PI. We zullen in de toekomst streven naar een transparante en eenvoudige bi-directionele communicatie tussen CC-Link IE en PROFINET-apparaten via gestandaardiseerde interfaces. Hiervoor zal een gezamenlijke werkgroep wordt opgericht om de nodige technische specificaties te ontwikkelen om dit doel te bereiken. Wanneer het werk van de specificaties is voltooid, zal het beschikbaar zijn voor de leden van beide organisaties voor de integratie.

“Met de CC-Link Association partner, hebben wij een vergelijkbare partner wiens netwerken worden gebruikt in vele industrieën wereldwijd”, zegt Karsten Schneider, voorzitter van PI.
“Dit geeft gebruikers meer flexibiliteit voor het bouwen van hun IIoT, Industrie 4.0 en Smart Factory” bevestigde Naomi Nakamura, Global Director van CLPA. “Met het gecombineerde wereldwijde netwerk van CLPA en de PI verenigingen en het grote aantal beschikbare apparaten van de leden van beide organisaties, kunnen we samen nieuwe markten betreden met onze leden. Hierdoor zal het gebruik van CC-Link IE en PROFINET nog sneller ontwikkelen.”