Compacte Mass Flow Controller voor Industriële & Productie omgevingen

Met de introductie van hun nieuwe model ” T23 ” , breidt Bronkhorst High -Tech® hun IN – FLOW CTA reeks van Mass Flow Meters / Controller voor industriële toepassingen uit .

Deze instrumenten werken op de basis van directe doorstroom meting (geen by-pass ) , volgens het Constante Temperatuur Anemometrie principe ( CTA ) . De flow sensor heeft een robuust ontwerp en bevat geen bewegende delen en geen obstakels in het stroompad, (geen risico op verstopping), waardoor ze ideaal zijn voor lage drukval applicaties en ze minder gevoelig maakt voor vocht of deeltjes dan de traditionele thermische mass flow apparaten met by-pass sensor. De behuizing is van robuust ontwerp volgens IP65 (stof – en waterdicht ). De flow meters en controllers zijn optioneel verkrijgbaar met ATEX-goedkeuring voor gebruik in categorie 3 , Zone 2.
De ” T23 ” is een compacte Mass Flow Controller met een nieuw ontwikkelde geïntegreerde proportionele regelklep die kan omgaan met hoge gas- debieten .Het maximale stroom regelbereik van het instrument is 4-200 ln/min. Standaard zijn zowel analoge I / O – signalen (4-20 mA / 0 – 10V ) als RS232-aansluiting beschikbaar. Daarnaast is er de mogelijkheid van het integreren van een RS485-interface met DeviceNet ™ , PROFIBUS DP , Modbus of FLOW – BUS protocol.
Toepassingen zijn te vinden in proces control systemen zoals bijvoorbeeld in voedingsmiddelen-, chemische en petrochemische installaties .

Typische toepassingen zijn : Brander toepassingen , gasdistributie en consumptie, aerations toepassingen, drank, fermentatie, ijs / slagroom, (afval) waterbehandeling.