Configureerbaar veiligheidssysteem PSRmodular

Eind vorig jaar heeft Phoenix Contact het configureerbare veiligheidssysteem PSRmodular voor toepassingen tot PL e resp. SIL3 geïntroduceerd. Het modulaire systeem bestaat uit een uitgebreid portfolio aan verschillende functiemodulen met een bouwbreedte van slechts 22,5 mm, die naar keuze met schroef- of Push-in-aansluiting leverbaar zijn. De veiligheidsmodulen kunnen onderling met elkaar worden verbonden via een TBUS montagerail-connector, zonder dat hier configuratie voor nodig is. Zo kan het systeem flexibel aan de betreffende klantwensen worden aangepast.

Naast de bewaking van noodstopsignalen, veiligheidsdeurvergrendelingen, lichtschermen en veiligheidsmatten zijn er ook modulen voor betrouwbare bewegingsbewaking. Daarmee kunnen veiligheidsfuncties conform EN 61800-5-2 voor verschillende encodersignalen zoals naderingsschakelaars, TTL, HTL of SIN/COS worden gerealiseerd.

De kern van het systeem zijn twee basismodulen met verschillend vermogen, die ook veiligheidsgericht met elkaar kunnen communiceren. Het assortiment wordt compleet gemaakt door een veilige analoge module voor de bewaking van 0/4-20 mA- resp. 0-10 V-signalen. Voor de communicatie van de procesgegevens kan worden gekozen uit alle gebruikelijke industriële communicatie protocollen zoals PROFINET, Ethernet/IP, Modbus/TCP of EtherCAT. Hey systeem kan eenvoudig worden geconfigureerd met de gratis software PSRmodular, die uitgebreide functie- en diagnosemogelijkheden bevat. De gebruiker hoeft hierbij niet over speciale kennis op het gebied van programmeren te beschikken. Zo kunnen machine- en procestoepassingen tot 160 veilige I/O’s worden gerealiseerd. Het systeem is vanaf het 1e kwartaal 2020 beschikbaar.

Meer informatie: https://www.phoenixcontact.com/online/portal/nl?1dmy&urile=wcm%3apath%3a/nlnl/web/main/products/subcategory_pages/modular_safety_relay_system_p-05-01-01-04/57362186-c11d-47b2-b7e7-ec8900786c89