Wegwijs met techniek

De leden van PI Nederland zijn erg betrokken bij het onderwijs. Gezamenlijk proberen wij vroeg in het opleidingstraject te sturen op een keuze voor de techniek. Dat de keuze voor techniek al lang niet meer voor smerige handjes zorgt is nog veel te weinig belicht. Graag geven wij als vereniging een aantal tips voor uitjes die uw dagjeweg niet alleen leuk maken, maar vooral kinderen wegwijs maken met techniek.

Als uw dag je uit gezamenlijk met de kinderen bestaat uit proefjes en andere doe dingen, zal het al snel een succesvol dagje uit zijn. In de volgende opsomming geven wij u graag een aantal tips voor vele succesvolle dagjes uit met kids.

Science Centre Delft

Voor het grote publiek is het vaak een raadsel wat er bij een Technische Universiteit gebeurt. Wat zijn die geheimzinnige en ingewikkelde onderzoeksprojecten die voor een “leek” vaak ondoorzichtig lijken? Sinds 1 september 2010 is het Science Centre Delft opgericht om aan het publiek te laten zien waar de onderzoekers en studenten TU Delft zich dagelijks mee bezig houden.

http://sciencecentre.tudelft.nl/

 

De Jonge onderzoekers

Voor kinderen tussen de 10 en 21 jaar oud is het jonge onderzoekers jeugdlab Eindhoven. Gezellig met leeftijdsgenoten onderzoeken en experimenteren. U kunt hier terecht als u geïnteresseerd bent in elektronica, computers, scheikunde, media en hout bewerking

http://djoe.nl/

 

De Ontdekfabriek

Sjakie en de chocoladefabriek blijft interessant doordat processen en productieomgevingen tatsbaar worden. Bezoek deze oude fabriek en beleef fantastische avonturen. Leef je uit door verschillende uitvindingen te bouwen.

http://deontdekfabriek.nl/

 

De Ontdekhoek

Een grote werkplaats waar je proefjes mag doen. Zelf aan de slag gaan en je geen seconde vervelen! De Ontdekhoek is voor meisjes en jongens van 4 tot 14 jaar. Ontdekken hoe je met zware keien snelstromend water kan tegenhouden, van een aardappel chips kan maken, foto’s in een donkere kamer kan ontwikkelen, snelle zeilbootjes kan maken, heerlijk ruikende zeepjes… En, wat je maakt mag je vaak mee naar huis nemen!

http://ontdekhoek.nl/

 

Memo

NEMO is het grootste science center van Nederland. Voor iedereen die nieuwsgierig is! Een kinder museum vol spannende, leuke doe- en ontdekdingen. Alles in NEMO heeft  te maken met wetenschap en technologie.

http://e-nemo.nl/

 

Continium

Het Continium in Kerkrade is het eerste Discovery Center van Nederland en is in 2012 èn 2013 uitgeroepen tot ‘hèt Kidsproof museum van Nederland” door de ANWB en de Nederlandse Museumvereniging. In het Continium ontdek je zelf wat wetenschap en techniek voor je leven betekenen. Niet alleen voor je eigen leven, maar ook het leven van (groot)ouders vroeger en (klein)kinderen straks. Door aan de slag te gaan met de vele doestations ondervind je persoonlijk dat wetenschap en techniek allesbehalve saai zijn en word je geprikkeld om na te denken over de wereld en over de toekomst. Samen met het Evoluon is het Continium de initiatiefnemer van de Discovery Experience.

http://continium.nl/

 

Techniekmuseum HEIM

Wist u dat in het oosten van Nederland de schatkamer van het industrieel erfgoed ligt? Geniet van de grommende, tikkende, zuigende en ronkende machines en bekijk de prachtige collectie en zet machines zelf in beweging, bedien de interactieve wereldbol en speel games! Alles is aanwezig om iedereen in het gezin enthousiast te laten worden over techniek.

http://www.techniekmuseumheim.nl