Inductieve factor-1-sensor uprox3 nu beschikbaar in de bouwvorm M30 en CK40 met IO-Link

inductieve sensor

Met 20 resp. 50 mm bieden de nieuw uprox3-sensoren van Turck in M30- of rechthoekige bouwvorm de wereldwijd hoogste schakelafstanden en factor 1 – IO-Link maakt de apparaten bovendien nog veelzijdiger Turck presenteert op de Hannover Messe extra uprox3-factor-1-sensoren met de wereldwijd hoogste schakelafstanden: zo bereikt bijvoorbeeld de cilindervormige naderingsschakelaar BI20U-M30 zelfs bij volledig bondige inbouw in alle materialen een schakelafstand van 20 mm. Dankzij de hoge schakelafstand van de sensor, die bovendien magneetveldvast is, zijn er meer toepassingsmogelijkheden – bijvoorbeeld in de automobielassemblage. Hierdoor zijn ook mechanische beschadigingen van de naderingsschakelaar nagenoeg uitgesloten.

De BI20U-M30 is ook beschikbaar met IO-Link, zodat o.a. schakelafstanden, hysteresis of uitschakelvertraging individueel kunnen worden ingesteld. Het is eveneens mogelijk om toerentalbewaking, twee schakelpunten of diagnoses en temperatuur-alarmen te implementeren. Na de parametrering kunnen de sensoren in de standaard I/O-modus aan elke NPN- of PNP-schakelingang werken. De werking aan IO-Link-masters biedt bovendien de volledige toegang tot alle diagnosedata en biedt alle voordelen van het IO-Link-concept. Beide versies van de BI20U-M30 zijn beschikbaar in verchroomde messingbehuizing of als PTFE-gecoate variant voor lasapplicaties.

Indien nog hogere schakelafstanden nodig zijn, zijn de rechthoekige bouwvormen CK40 en QV40 beschikbaar. Deze factor-1-sensoren bereiken tot nog toe niet-bereikte schakelafstanden van 50 mm en kunnen indien nodig zelfs gedeeltelijk of volledig bondig worden ingebouwd. Deze apparaten zijn voor het eerst ook beschikbaar met IO-Link-interface, wat de gewone inbouwflexibiliteit zoals bij de BI20U-M30 nogmaals verhoogd. Het actief vlak van de QV40 kan snel en zonder tools in vijf posities worden ingesteld.