Je bekijkt nu Minder bedradingswerkzaamheden door decentralisatie

Minder bedradingswerkzaamheden door decentralisatie

Ons veiligheidssysteem eloProg is uitgebreid. Hierdoor kunt u als gebruiker profiteren van een aantal nieuwigheden en voordelen. Als eerste hebben wij een bustransfermodule ontwikkeld om decentrale plaatsing van I/O modules mogelijk te maken. Als tweede bieden we vanaf nu extra veldbusmodules met verschillende protocollen, en als derde een nieuwe USB-Interface module.
De eloProg-basismodule is een veiligheidsbewakingsmodule, die als individueel apparaat kan worden gebruikt, maar ook uitgebreid kan worden met maximaal 14 modules, die middels een T-koppeling met elkaar worden verbonden.

Vanaf nu kunt u ook gebruik maken van onze nieuwe bustransfermodule. Deze kunt u decentraal plaatsen in een schakelkast, dicht bij de sensoren op uw machine. Deze worden dan slechts nog lokaal bekabeld naar deze schakelkast, om vervolgens via de bustransfermodule, middels één enkele kabel, gekoppeld te worden aan de basismodule in de hoofdschakelkast. Dit zal u flinke besparingen opleveren in bekabelingswerkzaamheden. De bustransfermodule is een transparante module, welke niet gezien wordt als uitbreiding, waardoor het geen gevolgen heeft voor het maximum aantal uitbreidingen.

Binnen het eloProg programma kent u van ons al de veldbusmodules met interfaces voor Profibus DP, DeviceNet en CANopen. Dit hebben we nu uitgebreid met modules welke communiceren via EtherCAT, Ethernet/IP en Profinet. Deze modules geven alle informatie uit het veiligheidssysteem via de bus door aan het besturingssysteem en vice versa.

Tot slot hebben we ook een USB-Interface module ontwikkeld. Deze module kan middels de USB aansluiting verbonden worden met een PC. Deze module is speciaal ontwikkeld voor de machines waar geen PLC aanwezig is, maar u toch invloed wilt kunnen uitoefenen op de veiligheidsbesturing.