Eerste flowmeter met PROFINET

flowmeter met PROFINET

De wereldwijde concurrentie in de levensmiddelen- en de farmaceutische industrie neemt alsmaar toe. Steeds meer bedrijven bouwen hun procesinstallaties daarom in de kortst mogelijke tijd volgens het ‛modulaire principe’. De productie-units en skids die daarvoor nodig zijn, bevatten een grote hoeveelheid meet- en regeltechniek in een zeer kleine ruimte. Daarom vragen klanten steeds meer compacte en ruimtebesparende apparaten zonder beperkingen op functionaliteit. De door Endress+Hauser nieuw ontwikkelde magnetisch-inductieve flowmeter Promag 100 is hier de perfecte oplossing.


Flexibel in procesinstallaties
Een hoge mate van compactheid, volledige functionaliteit, het verminderde gewicht en het verbeterde hygiënische design vormen de kenmerken van de Promag 100.  Met het nieuwe meetomvormerconcept is plaatsbesparende en flexibele integratie in procesinstallaties mogelijk.

Ultra-compacte transmitter behuizing
De robuuste transmitterbehuizing in hygiënische edelstaal of van aluminium is verkrijgbaar in compacte (⌀135 mm) en ultracompacte (⌀110 mm) uitvoering. De ultracompacte behuizingsvariant is uitgerust met een stekkeraansluiting (M12×1), waarmee een eenvoudige montage en snelle aansluiting mogelijk is.

Conform de hoogste hygiënestandaards
Bij het realiseren van de ontwikkeling is rekening gehouden met de nieuwste hygiënestandaards volgens EHEDG, FDA, 3A & USP Class VI. Hiermee is een hoge mate van productveiligheid in het proces gewaarborgd. De hoogste beschermingsklasse voor de edelstaalbehuizing (IP69K) garandeert een absolute waterdichtheid, ook tijdens intensieve reinigingsprocessen onder hoge druk of met stoomstralers.

Webserver technologie
Via de nieuw geïntegreerde webserver de flowmeter eenvoudig ter plaatse geconfigureerd worden en is een tijdbesparende bediening zonder extra gereedschap of software mogelijk. Via een gewone webbrowser zoals Internet Explorer of Firefox kunnen de apparaten snel en eenvoudig in bedrijf worden genomen.

Naadloze systeemintegratie
De diverse communicatie mogelijkheden (PROFINET, HART®, PROFIBUS DP®, MODBUS RS485 of EtherNet/IP) en uitgebreide permanente zelfdiagnose en de eenduidige foutcategorisering garanderen een naadloze integratie in procesbesturing- en asset management-systemen.  Het HistoROM-datageheugen zorgt daarbij voor een automatische data transfer bij een wissel van elektronica en logt alle instrument events.

Kijk hier voor meer informatie