Ethernet spanners verbinden productielijnen in het veld

Turck’s nieuwste IP67-spanner-I/O-blokmodule maakt datauitwisseling mogelijk tussen 2 Ethernet-netwerken direct op de machine-aansluitpunten.

Met de TBEN-LG-EN1 spanner stelt Turck een blok-I/O-module voor, die de communicatie tussen twee verschillende Ethernet-netwerken direct in het veld mogelijk maakt. De robuuste module in de beschermingsgraad IP65/IP67/IP69K beschikt over een glasvezelversterkte behuizing en een volledig vergoten module-elektronica. De TBEN-LG-EN1 is de eerste spanner-module, die dankzij zijn hoge beschermingsgraad direct ter plaatse zonder bijkomende schakelkasten kan worden ingezet. Zo heeft de gebruiker geen kabels nodig voor de schakelkasten en wordt een eenvoudige installatie gegarandeerd. De bidirectionele data-uitwisseling van master naar master zorgt voor een eenvoudige communicatie met sturingen.

De TBEN-L-spanner ondersteunt de multiprotocol-technologie van Turck en biedt zo de communicatie in EtherNet/IP, Modbus TCP en Profinet-netwerken. Hierdoor is ook het gebruik als protocolconverter tussen de Ethernet-protocollen mogelijk. Voor een optimale verbinding tussen de verschillende netwerken zorgen 2 separate, elektrisch geïsoleerde Ethernet-interfaces en de NAT (Network Adress Translation)-router-functie voor maximaal 5 IP-adressen.

De nieuwste TBEN-L-spanner van Turck is een andere tool in het industrie 4.0 aanbod van de automatiseringsspecialist. In plaats van zoals tot nu toe enkel digitale I/O’s uit te wisselen en de datastroom op een andere locatie weer te geven, maakt de spanner de data-uitwisseling mogelijk op de plaats waar het gebeurt: direct in het veld.

Bezoek voor meer informatie de website van Turck.