Je bekijkt nu Next generation Ethernet Switches met geintegreerde PROFINET I/O stack

Next generation Ethernet Switches met geintegreerde PROFINET I/O stack

De geheel vernieuwde HARTING mCon 3000 serie Ethernet Switches maken een koppeling tussen maximaal 10 verschillende Industriële Ethernet Devices mogelijk.

De mCon 3000 Next generation serie is een volledig managed Ethernet Switch en tevens beschikt de switch over een PROFINET I/O stack waardoor de Switch in de hardware configuratie van Siemens als PROFINET Device functioneert.

Hiermee krijgt u niet alleen een zeer eenvoudige configuratie van de switch, maar ook kunt u gebruik maken van de uitgebreide diagnose functies op PROFINET niveau van de betreffende switch Deze switches beschikken over 8 Fast Ethernet poorten (Ha-VIS mCon 3080-A) en nog eens 2 extra Gigabitpoorten op zowel koper (RJ45) als glasvezel (Ha-VIS mCon 3102-AASFP)

Alle mCon 3000 next generation switches zijn robuust en industrieel, compact en toepasbaar in een breed temperatuurbereik van -40 tot +70 graden en tevens beschikken zij over DNV keur voor toepassingen in de marine en offshore.

Voor optimaal gebruikersgemak zijn de switches ook voorzien van een SD geheugenkaart.

Op deze geheugenkaart kunt u niet alleen de configuratie opslaan, maar ook geheugen kaarten met een licentie voor het MRP protocol (Media Redundancy Protocol) zijn beschikbaar. Hierdoor heeft u naast de standaard STP (Spanning Tree Protocol) en RSTP (Rapid Spanning Tree Protocol) functionaliteit ook nog eens de mogelijkheid om het razendsnelle MRP protocol te gebruiken. Hiermee zijn ring recovery tijden van 1 milliseconde mogelijk. Wanneer een Switch moet worden vervangen, kunt u eenvoudig de geheugenkaart in de nieuwe Switch plaatsen. Hierdoor is het dus niet meer nodig om een IT specialist de Switch opnieuw te laten configureren.

Door het gebruik van deze robuuste en betrouwbare industriële ethernet switches kunt u profiteren van een maximale performance van uw industriële ethernet en / of PROFINET netwerk.