Ethernet via tweedraads kabel

De nieuwe MM992-2VD (Variable Afstand) media module van Siemens maakt het mogelijk om de tweedraads kabel (PROFIBUS kabels) te gebruiken voor ethernet communicatie. Dat betekent dat u bestaande PROFIBUS netwerk kunt upgraden naar een Ethernet netwerk, waarbij gebruik gemaakt kan worden van bestaande bekabeling en zonder extra hardware zoals converters of gateways.

De MM992-2VD media module maakt de overdracht van gegevens over afstanden tot 1000 meter mogelijk. De bandbreedte is afhankelijk van de lengte en de kwaliteit van de kabel, maar bandbreedtes van 100 Mbit/s zijn op een kabellengte van 500m zeker haalbaar. Voor kabellengtes van 1000m kan een bandbreedte van 10Mbit/s gegarandeerd worden.

De MM992-2VD media module kan worden gebruikt met alle modulaire switches in de SCALANCE X-300 serie, maar ook met de security module – Scalance S627-2M.

Met deze oplossing kunt u snel en eenvoudig de bestaande PROFIBUS machines en installaties omzetten naar PROFINET. Daarnaast kunnen deze media modules ingezet worden om standaard gedefinieerde afstand van 100m (ethernet standaard) te verlengen.