Functionele aarding en afscherming van PROFIBUS en PROFINET

PI heeft een nieuwe EMC richtlijn “Functionele aarding en afscherming van PROFIBUS en PROFINET” online gezet. Het document heeft betrekking op functionele aarding, de afscherming van PROFIBUS / PROFINET-netwerken en met equipotentiële binding in deze installaties buiten gevarenzones.

Door aarding en afscherming van PROFINET/PROFIBUS installaties optimaal te structureren zullen deze robuuster worden een oorzaken van storing in de datacommunicatie wegnemen. Deze nieuwe richtlijn behandeld basistheorie over EMC, potentiaalvereffening en afscherming. Ook worden er aanbevelingen en voorbeelden van fabrieksinstallaties gegeven.

Momenteel is deze nieuwe richtlijn alleen nog ter beoordeling, er worden namelijk nog enkele kleine wijzigingen verwacht. Het toepassen van de voorlopige versie van deze nieuwe richtlijn in installaties is daarom voor het risico van de gebruikers.

Tijdens de PROFIdag 2017 op 9 november zullen Prokorment en haar partner Indu-Sol uitleg geven over de praktische uitvoering van deze richtlijn. Ter voorbereiding kan de richtlijn al gedownload worden worden. Scroll helemaal naar beneden, accepteer de PI downloadvoorwaarden en selecteer de Engelstalige of Duitstalige versie van deze nieuwe richtlijn.

Voor meer informatie over deze richtlijn, aanmelden voor de Profidag en hoe problemen met EMC, potentiaalvereffening en afscherming in PROFIBUS en PROFINET op te lossen neemt u contact op met Prokorment 015-2121310.