Je bekijkt nu Han-Smart® ID Module Profinet.

Han-Smart® ID Module Profinet.

Graag kondigen wij de beschikbaarheid aan van de Han-Smart® ID Module Profinet. Net als bij de bekende varianten zoals de ID-Module I²C en ID Module CAN, kunnen we nu de functie van het lezen/schrijven en opslaan van gegevens aanbieden met industriële veilige componenten met behulp van het Profinet I/0-communicatieprotocol. Het Profinet-protocol is bekend en wijdverspreid in onze doelmarkttoepassingen, vanwege zijn kracht in het leveren van gegevens onder strakke tijdsdruk.

Een toepassingsvoorbeeld is afkomstig van een fabrikant van draadverwerkingsmachines. Deze machines bestaan uit processen zoals strippen, krimpen, snijden, buigen markeren etc..

Met betrekking tot toekomstige aanpassingen of uitbreidineng van de machines, zijn deze machineontwerpen meestal opgebouwd uit modulaire secties. In het verleden waren deze secties vast bedraad en vast geprogrammeerd met het nadeel dat het vervangen van afzonderlijke eenheden een specialist vereiste, inclusief alle bedradingsinspanningen.

De stap naar het opbouwen van modulaire plug&play secties en het gebruik van een ID-module in elke afzonderlijke bewerkingssectie, leidde tot eenvoudige synchronisatie van de machine. Gegevens kunnen worden uitgewisseld of parameters kunnen worden opgeslagen, nieuwe machineconfiguraties zijn binnen enkele uren mogelijk in vergelijking met conventionele drie dagen durende bedrading van de machine. 

 

 

 

Verdere informatie:
HARTING BV Larenweg 44 5234 KA ‚s-Hertogenbosch
Telefoon: 073-6410404
Website: www.HARTING.com