Je bekijkt nu Helmholz Benelux en Universiteit van Brescia
Helmholz_PROFINET_Diagnose_PNT-Tool-V2-052019

Helmholz Benelux en Universiteit van Brescia

Helmholz Benelux vertegenwoordigt sinds 1 april het Italiaanse bedrijf CSMT in de Benelux. CSMT is een onderdeel van de Universiteit van Brescia en heeft een revolutionaire diagnose tool voor PROFINET ontwikkeld. Deze tool voor PROFINET Troubleshooting en Commissioning is volledig gebaseerd op software en kan op elke PC worden geïnstalleerd. De functionaliteit is gebaseerd op meer dan 15 jaar ervaring. Meer dan 1.000 service-inzetten, audits en afname inspecties hebben geleid tot deze praktische tool.

Er zijn oplossingen voor twee toepassingen. Eén voor permanente monitoring en een voor adhoc diagnose en commissioning. Permanente monitoring zorgt voor overzicht omtrent de kwaliteit en beschikbaarheid (OEE) van PROFINET-installaties. De adhoc oplossing is met name geschikt voor troubleshooting en voor het bepalen van de kwaliteit van het netwerk bij oplevering. Een uitgebreid rapport met de meetresultaten maakt onderdeel uit van deze oplossing. Sinds 2010 zijn een groot aantal plants van beroemde Italiaanse autoproducenten hiermee geïnspecteerd. Ook grote machinebouwers maken gebruik van deze tool, met name voor het maken van een PROFINET commissioning rapport.

CSMT, de Universiteit van Brescia, heeft gekozen voor Helmholz Benelux op basis van de bewezen kennis rondom PROFINET en Ethernet netwerken. Zij zien Helmholz als een partij waarmee zij in staat zijn om volgende stappen in de ontwikkeling te zetten. De nieuwe stappen in de ontwikkeling zullen met name liggen op het gebied van Artificial Intelligence (AI). Op basis van bigdata zal kunstmatige intelligentie ervoor gaan zorgen dat gebruikers van de tool extra ondersteund worden in het nog sneller oplossen van storingen.

Helmholz_PROFINET_Diagnose_PNT-Tool-V1-052019

Helmholz Benelux organiseert in de komende tijd verschillende workshops om kennis te maken met deze krachtige PROFINET tools. Meer informatie hierover en over de tools vindt u op www helmholz-benelux.eu.

Wie is CSMT?
CSMT is een onderdeel van de Universiteit van Brescia. Een tak van CSMT is het door
PI International geaccrediteerde PROFINET en PROFIBUS Competence & Training Center, geleid door Professor Paolo Ferrari. Hij is samen met zijn team ruim tien jaar geleden gestart met de ontwikkeling van PROFINET tools. Deze tools zijn gebaseerd op de jarenlange ervaring opgedaan in Troubleshooting en Commissioning van PROFINET netwerken.

Wie is Helmholz Benelux?
Helmholz is een leverancier van producten en diensten voor de complete infrastructuur van PROFINET netwerken. Het bedrijf wordt door de markt genoemd als de specialist op PROFINET. Naast een uitgebreid pakket aan producten verzorgt Helmholz ook trainingen en workshops op dit terrein. Daarnaast biedt Helmholz onafhankelijk support op PROFINET & PROFIBUS netwerken aan.

Voor meer informatie of een toelichting kunt u contact opnemen met:

Dolf van Eendenburg, tel. 085-4010710, mail: dolf.vaneendenburg@helmholz-benelux.eu