Je bekijkt nu Hoogst mogelijke bescherming tegen manipulatie!

Hoogst mogelijke bescherming tegen manipulatie!

elobau introduceert haar nieuwe lijn elektronische veiligheidssensoren

Beweegbare afschermingen zoals onder andere deuren of kleppen moeten bewaakt worden met veiligheidssensoren om gevaar te voorkomen. Als een uitbreiding op de bestaande lijn van sensoren, op basis van reedcontact, presenteert elobau nu haar nieuwe sensor familie, de eloProtectE . Een nieuwe lijn elektronische veiligheidssensoren op basis van RFID technologie.
Met deze sensoren bereikt u eenvoudig de hoogst mogelijke bescherming tegen manipulatie!

Tevens bieden ze het grote voordeel dat deze voldoen aan het hoogste veiligheidsniveau “PL e”. Zelfs bij serieschakeling van de sensoren!
Ze voldoen volledig aan de nieuwe norm EN ISO 14119, die in 2013 de EN 1088 heeft opgevolgd.
De eloProtectE sensoren zijn verkrijgbaar in drie klassen manipulatie bescherming: standaard gecodeerd, individueel gecodeerd en uniek. Bij een volledig gecodeerde sensor is er ,door een duizendvoudige codering, slechts één geschikte actuator waardoor bescherming tegen manipulatie gegarandeerd is. Deze zekerheid is bijvoorbeeld vereist in spuitgietmachines, maar levert uiteraard ook veel voordelen op bij andere machines, zoals onder andere verpakkingsmachines voor voedsel en dranken en drukmachines.
De RFID-technologie biedt ook andere voordelen waaronder een grotere offset en grotere schakelafstanden. Schakelafstanden van de eloProtectE sensoren lopen tot 12mm. Tevens zijn RFID sensoren beter bestand tegen schokken en trillingen.

elobau presenteert momenteel twee verschillende bouwvormen. De nieuwe, functionele en elegant ontworpen behuizingen zijn volledig identiek aan de inbouwmaten van de reeds in de markt bekende en meest gebruikte elobau veiligheidssensoren. Dit geeft u als gebruiker de mogelijkheid om de reeds toegepaste elobau veiligheidssensoren bijzonder eenvoudig te vervangen door de RFID-sensoren, zonder wijziging te moeten aanbrengen aan uw constructie.
Elke eloProtectE veiligheidssensor heeft een geïntegreerde LED als een multifunctionele aanwijzing. Deze geeft aan of de sensor gebruiksklaar is, de actuator zich in het detectiebereik bevindt, of er wellicht een storing is opgetreden. Twee OSSD uitgangen met 500 mA maken het zelfs mogelijk om direct te schakelen, zonder een Controle Unit te hoeven gebruiken. Optioneel kan de sensor uitgevoerd worden met een controle-uitgang voor bijvoorbeeld diagnostische doeleinden.

De eloProtectE serie is uitermate geschikt voor gebruik met de elobau veiligheid Controle Units – zoals eloFlex en eloProg.

“eloProg” is het modulaire veiligheidssysteem van elobau, dat de signaalbewaking van veiligheidstoepassingen bij machines en installaties overneemt. Het voldoet aan de veiligheidsklassen SIL 3, SILCL 3, PL e en categorie 4. Door de variabele opbouw van eloProg zijn de ingangen te gebruiken voor verschillende functies. Ze dienen bijvoorbeeld voor de bewaking van opto-elektronische scanners, lichtbarrières, lichtgordijnen, magnetisch geactiveerde sensoren en veiligheidsmatten, evenals voor een 2-handenbediening of het aansluiten van noodstopschakelaars.

De eloProg-basismodule heeft acht in- en twee uitgangsparen. Deze kan als veiligheidsbewaking zonder extra modules worden gebruikt, maar kan tevens ruimtebesparend worden uitgebreid tot maximaal 72 veiligheidsingangen met in totaal acht veilige OSSD-uitgangen (paren).

U kunt ook gebruik maken van onze bustransfermodule. Deze kunt u decentraal plaatsen in een schakelkast, dicht bij de sensoren op uw machine. Deze worden dan slechts nog lokaal bekabeld naar deze schakelkast, om vervolgens via de bustransfermodule, middels één enkele kabel, gekoppeld te worden aan de basismodule in de hoofdschakelkast.
Dit zal u flinke besparingen opleveren in bekabelingswerkzaamheden.

Binnen het eloProg programma bieden we u tevens onze veldbusmodules met interfaces voor Profibus DP, DeviceNet, CANopen, EtherCAT, Ethernet/IP en Profinet. Deze modules geven alle informatie uit het veiligheidssysteem via de bus door aan uw PLC besturing en vice versa. Ook hebben we een USB-Interface module ontwikkeld. Deze module kan middels de USB aansluiting verbonden worden met een PC. Deze module is speciaal ontwikkeld voor de machines waar geen PLC aanwezig is, maar u toch invloed wilt kunnen uitoefenen op de veiligheidsbesturing.

Kijk hier voor meer infromatie.