Betere doseer toepassingen met behulp van Coriolis instrumenten met CORI – FILL ™ technologie

Hoe de nadelen van het gebruik van weegschalen overwinnen? Hoe de productietijd te verkorten , en gelijktijdig de kwaliteit van het eindproduct verbeteren? De integratie van ( mini ) CORI – FLOW ™ instrumenten in uw productielijn biedt ongekende verbetering en efficiëntie van processen. CORI – FILL ™-technologie beschikt over een geïntegreerde batchcounter functie in combinatie met de directe aansturing van afsluiters , proportionele kleppen of pompen .

Door deze technologie is Bronkhorst Cori -Tech in staat om compact assemblages van ( mini ) CORI – FLOW ™ instrumenten gecombineerd met een klep of pomp te leveren. Dit kunnen wij exact afstemmen op uw doseerapplicatie en behoefte,  zodat de exacte gewenste hoeveelheid vloeistof wordt gedoseerd. Een ander groot voordeel is de eenvoudige systeemintegratie , mogelijk gemaakt dankzij de beschikbare bussystemen zoals PROFIBUS-interface.
In tegenstelling tot de gravimetrische methode ( weegschalen ) , kunnen hiermee meerdere vloeistoffen gelijktijdig worden gedoseerd. Verder moet een weegschaal altijd opnieuw worden getarreerd bij een volgende dosering, terwijl instrumenten met CORI – FILL ™ technologie gewoon na een “batch restart”commando de volgende dosering uitvoeren. De doseerhoeveelheid kan eenvoudig worden ingesteld door het programmeren van de batchcounter via een veldbus aansluiting zoals PROFIBUS. Deze batch methode is sneller en compacter dan de gravimetrische methode , en zeer nauwkeurig. Door hun kleine footprint is het mogelijk om de ( mini ) Cori – FLOW ™ instrumenten direct te monteren in het proces bij de afsluiter , regelklep of pomp. Hierdoor is het inwendige dode volume minimaal , waardoor snelle reactietijd en de hoogste nauwkeurigheid ( minimum delay – effecten in de leiding ) realiseerbaar zijn.

Voordelen van (mini) CORI – FLOW ™ met CORI – FILL ™ technologie:
• verminderde productietijd als gevolg van gelijktijdige dosering van meerdere componenten
• verbeterde kwaliteit van het product als gevolg van minder verdamping van vluchtige vloeistoffen
• compacte oplossing wegens de kleine footprint , zonder lange verbindinspijpen tussen debietmeter en klep of pomp
• minder kans op gasinsluiting die vertraging effecten en onnauwkeurige doseringen kunnen veroorzaken
• hoge nauwkeurigheid door Coriolis sensor en compacte montage
• automatische zelflerende naloop correctie
• zeer snelle responstijden ( tot minder dan 0,5 sec. )
• zowel Massa (kg/min) als volume (L/min) dosering mogelijk (met behulp van geintegreerde dichtheidsmeting )
• minder overhead voor PLC / besturingssysteem dankzij CORI – FILL ™ technologie met behulp van geïntegreerde batchcounter en directe aansturing van de actuator(klep/pomp)
• eenvoudig software integratie middels beschikbare bussysteem zoals PROFIBUS-interface

Bronkhorst Nederland B.V.
Kerkewijk 65c
3901EC Veenendaal