Industriële Ethernet switch die PROFINET klasse B ondersteunt

PROFINET switch

B.E.S.D. Benelux  heeft een nieuwe Ethernet switch van eks Engel in het assortiment , geschikt voor Profinet klasse B, toegevoegd aan het leveringsprogramma. De industriële Ethernet switch ondersteunt LLDP (Link Layer Discovery Protocol) en wordt daardoor door andere programmeerbare besturingen automatisch herkend ook door I/O apparaten die GSDML tabellen (General Station Description Markup Language) ondersteunen.

Naast zes RJ45 poorten (10/100 Base-TX), bevat de switch ook twee optische UP-Link poorten (100 Base-FX) voor Multimode of Singlemode glasvezelverbindingen tot 30km. Hierdoor kunnen redundante ringnetwerk verbindingen worden gerealiseerd met een omschakeltijd van minder dan 200ms.
De Profinet switch kan via een Profinet-controller, SNMP (Simple Network Management Protocol) of web browser worden geconfigureerd. Gediagnosticeerde alarmmeldingen kunnen worden gekoppeld aan SNMP of email berichten of aan een relais contact. Voor dataopslag en software updates kan gebruik worden gemaakt van USB-stick of SD-kaart.
De compacte switch, in RVS voorzien van poeder coating (145x70x130mm) en geschikt voor DIN-rail montage, is uitgevoerd met een redundante voeding van 12 tot 70VDC en een werk temperatuur bereik van -40°C tot +70°C. LED’s geven de status aan van de voeding en de netwerkverbindingen. De Managed Profinet Switch is DNV gecertificeerd (Det Norske Veritas).