Je bekijkt nu Industriële procesoptimalisatie met JUMO Cloud en JUMO smartWARE SCADA

Industriële procesoptimalisatie met JUMO Cloud en JUMO smartWARE SCADA

De wereldwijde hoeveelheid data neemt door de digitalisering exponentieel toe. Meer en meer industriële processen worden bewaakt, geanalyseerd en geautomatiseerd met sensoren. Met de nieuwe JUMO Cloud en JUMO smartWARE SCADA, levert JUMO een belangrijke bijdrage op de weg naar de intelligente fabriek van de toekomst.

 

JUMO ontwikkelt zich al jaren tot een aanbieder van branchespecifieke totaaloplossingen en produceert daarvoor ook de complete hardware. Zoals sensoren voor diverse fysische variabelen, regelaars en grafische dataloggers, en krachtige automatiseringssystemen voorzien van PLC techniek.

 

De JUMO Cloud is de volgende logische stap in deze ontwikkeling. Het is gebaseerd op het “Software as a Service”-model (SaaS). Een cloud gebaseerde toepassingssoftware met een vooraf gedefinieerde gebruikersinterface.

 

Als IoT-platform voor procesvisualisatie, data-acquisitie, evaluatie en archivering beschikt u met JUMO Cloud over wereldwijde toegang tot al uw meetgegevens via gangbare webbrowsers. JUMO Cloud wordt gekenmerkt door een hoge mate van veiligheid en waardevolle visualisatie-, alarm- en planningsfuncties. Klanten kunnen de JUMO Cloud gebruiken om meerdere gedistribueerde fabrieken, processen of locaties in één dashboard te monitoren en zo de procesbetrouwbaarheid te verhogen.

 

Omdat JUMO voor de gegevensopslag zorgt met een redundante en gecertificeerde infrastructuur, besparen gebruikers ook nog eens aanzienlijk veel tijd. Professionele rapportage- en exportfuncties kunnen de tijd en moeite die nodig zijn voor verifieerbare gegevensverzameling aanzienlijk verminderen. Door uitsluitend met Europese datacenters te werken, wordt aan alle DSGVO-normen voldaan.

 

De mogelijkheden van de JUMO Cloud reiken van eenvoudige alarmmeldingen en conditiebewaking tot complete installatiebesturingen. De cloud is optimaal afgestemd op het nieuwe hard- en softwareplatform JUMO JUPITER, dat de kern vormt van het eveneens nieuwe automatiseringssysteem JUMO variTRON.

 

Parallel aan de Cloud-oplossing is JUMO smartWARE SCADA ontwikkeld. Deze softwareoplossing, gebaseerd op de JUMO Cloud, bevindt zich op het besturingsniveau in de automatiseringspiramide. JUMO smartWARE SCADA maakt een comfortabele toegang tot meetgegevens mogelijk via gangbare webbrowsers en biedt functies voor procesvisualisatie, evaluatie en archivering van alle geregistreerde gegevens. Voor de visualisatie is gebruik gemaakt van een editor met een geïntegreerd animatie- en testinstrument, alsook van vectorgebaseerde, zelf-schaalende procesbeelden.

 

JUMO smartWARE SCADA is daarmee een zeer schaalbaar en krachtig digitaliseringsplatform, dat productie- en arbeidsprocessen ondersteunt met efficiënte visualiserings-, alarm- en planningsfuncties. Dankzij een moderne webinterface is toegang tot de klant mogelijk zonder installatie. Als multi-client systeem heeft het ook individueel instelbare gebruikersrechten. De veiligheid wordt gegarandeerd door end-to-endencryptie met mogelijke authenticatie met twee factoren volgens de huidige stand van de techniek.

 

Wat de kosten betreft, kan de klant kiezen tussen een vast tarief en een pay-per-use-model voor de JUMO Cloud. De cloud-opslag kan flexibel worden uitgebreid en aangepast aan de eisen van de klant. Met JUMO smartWARE SCADA is een variabele en klantspecifieke prijsstelling mogelijk.

 

Het engineeringteam van JUMO stelt zijn jarenlange expertise ter beschikking voor de implementatie van branche- en projectspecifieke cloud- en SCADA-toepassingen. Door de combinatie van hoogwaardige JUMO-hardware, een moderne cloud-omgeving en innovatieve engineeringdiensten biedt JUMO een “allround ontzorgingspakket” voor gebruikers uit uiteenlopende branches.

 


Foto: JUMO
. Onderschrift: Met de JUMO Cloud en JUMO smartWARE SCADA opent JUMO geheel nieuwe automatiseringsmogelijkheden

 .

De JUMO Groep, met hoofdkantoor in Fulda, Duitsland, heeft wereldwijd ongeveer 2.400 mensen in dienst en is een van de toonaangevende fabrikanten op het gebied van industriële sensor- en automatiseringstechnologie. JUMO-producten worden over de hele wereld gebruikt, bijvoorbeeld in de sectoren “verwarming en klimaatregeling”, “voeding en dranken”, “duurzame energie”, “water en afvalwater” en “industriële ovenbouw”. De bedrijvengroep omvat 5 filialen in Duitsland, 25 dochterondernemingen in Duitsland en daarbuiten, alsmede meer dan 40 agentschappen wereldwijd. De omzet in 2020 bedroeg 238 miljoen euro.

www.JUMO.nl