IO-Link-master geschikt voor toepassing in de automobielindustrie

ifm electronic heeft onlangs een nieuwe serie IO-Link-masters geïntroduceerd: de IO-Link-master PerformanceLine. De decentrale IO-Link master modules dienen als gateway tussen intelligente IO-Link sensoren en de veldbus. De PerformanceLine serie onderscheidt zich van het huidige aanbod IO-Link masters van ifm, omdat deze ook zeer goed toepasbaar is voor de automobielindustrie.

Omdat de IO-Link-master PerformanceLine voldoet aan de AIDA (Automatiserings-initiatief van Duitse Automobielfabrikanten) opgestelde eisen, is deze master niet alleen geschikt voor de gebruikelijke industrieën, maar ook voor de automobielindustrie. Zo vindt de stroomvoorziening van de master plaats via een gestandaardiseerde L-gecodeerde M12-stekkerverbindinding. Deze aansluittechniek met 5 × 2,5 mm² kan worden gebruikt voor het voeden van de sensoren en actuatoren met een totaal van 16 ampère. De voedingsspanning kan via de master worden doorverbonden naar de volgende (Daisy-Chain-Power).

Door pin 2 van een B-poort in een digitale uitgangsmodus om te zetten, zijn grote magneetventielen en actuatoren tot en met 2 A aan te sturen.

Voor iedere afzonderlijke poort is en stroombegrenzing beschikbaar die vanuit de PLC is in te stellen. Verder zijn de spannings- en stroomwaarden van iedere poort afzonderlijk te meten. Zo is de totale energiebehoefte van een installatie gemakkelijk vast te stellen en voor analyse naar een ERP-systemen over te dragen.

De IO-Link-master en device is configureerbaar met de softwaretool LR DEVICE. Deze intuïtieve software vindt alle IO-Link-masters in het netwerk en geeft een totaaloverzicht van het aantal gebruikers in de gehele installatie. Bovendien worden alle aangesloten sensoren met de bijbehorende parameters weergegeven, waarmee  instelling van alle sensoren in het systeem vanaf één centrale locatie mogelijk is.

Contact

ifm electronic b.v.
Deventerweg 1 e
3843 GA Harderwijk
www.ifm.com/nl
+ (31) (0)341 – 438 438
info.nl@ifm.com

Edwin Slot
Thessa Pannekoek