Je bekijkt nu IO-Link Wireless-specificatie voltooid

IO-Link Wireless-specificatie voltooid

IO-Link is de eerste technologie voor communicatie met sensoren en actuatoren onder het Fieldbus level die geimplementeer is als internationale standaard (IEC 61131-9). Deze technologie is nu uitgebreid met draadloze communicatie.

De IO-Link-community heeft de specificaties voor IO-Link Wireless voltooid en publiceerde de goedgekeurde versie tijdens de Hannover Messe 2018. De IO-Link Wireless-technologie werd voor het eerst aan het grote publiek worden gepresenteerd in de vorm van een demonstratie in de PI-stand in Hannover, Duitsland.


IO-Link Wireless maakt draadloze communicatie tussen sensoren / actuatoren en controllers (PLC) in de industriële automatiseringsomgeving mogelijk. Prestatie, functionaliteit en capaciteit zijn vergelijkbaar met kabelgebonden oplossingen.

IO-Link Wireless biedt real-time network lacency van 5 ms voor communicatie met maximaal 40 apparaten (sensoren en actuatoren). Betrouwbaarheid ligt boven een packet-error rate (PER) van 10-9, terwijl de betrouwbaarheid van andere vergelijkbare draadloze standaarden, zoals WLAN, Bluetooth en Zigbee, rond de 10-3 liggen. IO-Link Wireless ondersteunt roaming-functies en de mogelijkheid om op batterijen werkende of energie verbruikende sensoren te gebruiken met een minimaal energieverbruik in een real-time netwerk. Een belangrijk kenmerk van IO-Link Wireless is de compatibiliteit met protocollen voor de industrie en procesautomatisering. Planning, inbedrijfstelling, bediening en onderhoud kunnen allemaal worden uitgevoerd met behulp van standaard IO-Link-hulpmiddelen. Dit garandeert achterwaartse compatibiliteit met aan kabels gebonden IO-Link-systemen.

Parallel aan het specificatiewerk definieert de IO-Link Wirelless werkgroep de testspecificaties en testscenario’s die nodig zijn wanneer de eerste leveranciers componenten ontwikkelen voor het het nieuwe systeem.

IO-Link Wireless specificaties downloaden? Vul onderstaande formulier in:

  Download direct de gevraagde informatie na het achterlaten van uw gegevens, om u op de hoogte te houden van zaken die spelen binnen de PI Nederland vereniging.

  Bedrijfsnaam (verplicht)

  Geslacht (verplicht)
  ManVrouw

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Hierbij accepteer ik dat ik op de hoogte word gehouden van de activiteiten en nieuwtjes van de PI Vereniging.