Programma

15 juni 202116 juni 2021
9.30IO-Link; zoveel meer dan je denkt IO-Link maakt de machinebouw met pneumatische en elektrische aandrijvingen eenvoudiger
Hoeveel toepassingen van IO-Link kun je bedenken? Vaak komen we niet verder dan een IO-Link sensor. Maar met IO-Link kun je zoveel meer.
In dit webinar laten we 5 andere toepassingen zien in de praktijk. Hoe wordt dit conventioneel gedaan? En wat heeft IO-Link als voordelen.

Door Roel Janssen en Laurent van der Pluijm van Murrelektronik
Nieuwe installatie concepten met IO-Link vereenvoudigen het aansturen van machines en apparaten die zijn uitgerust met pneumatische en/of elektrische aandrijvingen. In het webinar bespreken we enkele installatie concepten en de voordelen van de diverse keuzes. IO-link biedt veel voordelen in de levenscyclus van een machine of apparaat; van engineering tot onderhoud en diagnostiek.
Van verschillende type producten gebruikt in de machinebouw en proces industrie geven we voorbeelden van IO-Link devices.

Door Benno Brinkers van Festo
10.15In 4 dagen/stappen IO-Link volledig geïntegreerd Procestechnologie IO-Link & IoT
Meer en meer machinecomponenten zoals sensoren worden standaard uitgerust met IO-Link.
Maar er echt mee aan de slag is voor machinebouwers nog uitdagend, want wat komt er allemaal bij kijken als het gaat over communicatie, functieblokken, verschillen tussen de leveranciers en uiteindelijke integratie?
In deze beknopte lezing laat SICK in 24 min vooral zien hoe je in 4 dagen elke dag 1 stap neemt om je communicatie op te zetten, integratie in je PLC doet, en met de data aan de slag kan.

Door Alwin van Binsbergen van SICK
Proces bewaking met IO-link proces sensoren en het IoT platform Moneo. Krijg eenvoudig inzicht in je proces door eenvoudig te onboarden in dashboards om dit vervolgens te analyseren, bewaken en tevens voorspellen met artificial intelligence zonder programmeerkennis. Eenvoudig parametreren van sensoren en IO-Link masters zonder PLC.

Door Anthony Verberkt van IFM electronic
11.00 Meer flexibiliteit met IO-Link Naadloze communicatie tussen Sensor en Cloud
Dat wil zeggen vanuit het SIRIUS Portfolio met motorstarters, monitoring en toegangsbeheer naar TIA Portal software met mogelijke Edge of Cloud-oplossing. Dit wordt getoond met een machine applicatie voorbeeld.
In een kort instructie filmpje laten we daarbij de flexibiliteit zien van IO-Link binnen TIA Portal met behulp van het universeel te gebruiken IO-Link functie block.

Door Jeroen van der Kooij van Siemens
De digitalisering gaat steeds verder, zo hoeven we bijvoorbeeld nooit meer op zoek naar configuratiefiles met de Cloud gebaseerde IODDfinder database rechtstreeks beschikbaar in de IO-Link Masters.
Daarnaast is IO-Link bij uitstek geschikt om relevante servicedata in te zetten voor Cloud gebaseerde conditiemonitoring doeleinden.
Laat u informeren over deze onderwerpen en ervaar de eenvoud ervan in dit Webinar inclusief live demonstratie.

Door Gerjan Woelders van TURCK
11.45Praktijk voorbeeld: welke voordelen bieden IO-link sensoren (temperatuur & geleidbaarheid) bij de automatisering van een ontvettingssysteem voor blikverpakkingen.
Om aluminiumblikjes te kunnen gebruiken om drank of voeding in te verpakken, is het noodzakelijk dat er een clean product gegarandeerd kan worden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een doseersysteem dat bewaakt dat de chemicaliën in de verschillende voorbereidingsfases nauwkeurig worden gedoseerd. Deze chemische doseringen moeten continu worden uitgevoerd en zijn gekoppeld aan het volume van de geproduceerde drankblikjes.
Het automatisering systeem meet en regelt continu de verschillende procesparameters met behulp van de nieuwste IO-link sensortechnologie.
De visualisatie geeft een nauwkeurig beeld van het chemicaliën verbruik per product per 1000 blikjes.

Door Dirk Kop van JUMO en Eric van Eijk van Quaker Houghton