Je bekijkt nu IO-Link Workshop – 29 mei Avans Hogeschool Den Bosch

IO-Link Workshop – 29 mei Avans Hogeschool Den Bosch

IO–Link is de eerste gestandaardiseerde IO-technologie wereldwijd (IEC 61131-9) voor communicatie met sensoren en actuatoren. De krachtige point–to-point communicatie is gebaseerd op de lang bestaande 3–draads sensor en actuator verbinding zonder bijkomende eisen aan het kabelmateriaal.


Dinsdag 29 mei 2018 van 15.00 – 20.00
organiseren wij een workshop waarin u kennis maakt met de functionaliteiten, het gemak en de basis regels van IO-Link. Onze experts gebruiken voorbeelden om u te laten zien hoe gemakkelijk het is om de configuratie, PLC-integratie en het IO-Link apparaat te vervangen.

Tussendoor is er natuurlijk genoeg tijd om de experts aan de tand te voelen betreffende de functionaliteiten. Ook is er een minifair waar u de individuele fabrikanten kunt spreken en kennis kunt maken met de beschikbare IO-Link componenten.
Eindgebruikers kunnen gratis deelnemen aan de workshop. De workshop vindt plaats bij Avans Hogeschool in Den Bosch.

 

 

Programma:

  • Inleidende presentatie door Stephan Langer over de actuele ontwikkelingen op het gebied van IO-Link met speciale aandacht voor Safety en Wireless
  • Klaar voor de toekomst: innovatief en met visie produceren voor IO-Link – Wat zijn de voordelen van het met elkaar verbinden van verschillende elementen in een machine en welke rol speelt IO-Link hierbij? Praktijkvoorbeelden en hands-on workshop.
  • De digitale transformatie binnen de automatisering – Binnen de automatisering wordt het steeds belangrijker de betrouwbaarheid, continuïteit en flexibiliteit van productieprocessen de borgen. Laat u informeren over de mogelijkheden met digitalisering en IO-Link.
  • Smart Diagnostics, “meten is weten”! – Waar we vroeger een multimeter nodig hadden voor het detecteren van storingen, heeft in de huidige “Smart Factory” de laptop, tablet of smartphone zijn intrede gedaan. Laat u informeren over de mogelijkheden van digitalisering, zelfs op het laagste sensor/actor niveau middels IO-Link.
  • De beste oplossing voor naadloze integratie: IO-Link – Ervaar hoe eenvoudig het is om sensoren en actuatoren te koppelen met het controller niveau in uw automatiserings systeem met de low-cost, point-to-point interface van IO-Link.
  • De Start-up van een IO-Link sensor – Deze workshop laat zien hoe eenvoudige de koppeling is van een IO-link sensor met een IO-link master.
  • Het hart van de Smart Industry – Een aantal praktijkvoorbeelden van IO-Link en IO-Link met safety.
Tijd voor de ultieme test! Kom het ervaren op 29 mei 2018. Meld u hier direct aan.

Deelnemende bedrijven en partners