Je bekijkt nu IO-Link workshop, concrete voorbeelden

IO-Link workshop, concrete voorbeelden

IO-Link is niet meer nieuw maar vandaag de dag al tien jaar op de markt, maar door de groei van ondersteunende leveranciers en de vraag naar totale communicatie en transparantie binnen een systeem wordt integratie van IO-Link steeds populairder.

Dit was goed te merken op de workshop van afgelopen week, veel fabrikanten hadden concrete toepassingen welke zij toonde aan de bezoeker, de aanwezige eindgebruikers waren erg enthousiast om kennis te maken met IO-Link. Naast de functionaliteiten, het gemak en de basis regels voor het gebruik van IO-Link, werd safety via IO-Link, de mogelijkheid om meer data te transporteren en de nieuwe IODD database besproken.

IO–Link is de eerste gestandaardiseerde IO-technologie wereldwijd (IEC 61131-9) voor communicatie met sensoren en actuatoren. De krachtige point–to-point communicatie is gebaseerd op de lang bestaande 3–draads sensor en actuator verbinding zonder bijkomende eisen aan de kabelmateriaal. IO–Link is geen veldbus maar de verdere ontwikkeling van de bestaande, beproefde en geteste aansluittechniek voor sensoren en actuatoren.

Het programma bestond uit de volgende sessies:

Wilt u meer informatie betreft IO-Link, er is veel materiaal voorhanden:

Mocht u geintereseerd zijn in een volgende IO-Link sessie of willen meewerken aan een sessie laat, het ons weten.