Je bekijkt nu JUMO introduceert nieuwe digitale sensoren

JUMO introduceert nieuwe digitale sensoren

Langdurige stilstand is verleden tijd met de komst van nieuwe communicatie protocollen. Sensoren worden steeds vaker uitgerust met diagnose functie waardoor de installatie efficiëntie aanzienlijk toeneemt. In de sensor geïntegreerde functies zoals bedrijfsuren teller, max./min. indicatie en sensorbreuk en kortsluiting herkenning, dragen bij aan tijdige evaluatie van de sensor en daarmee van de installatie.
IO-Link is een veldbus onafhankelijke communicatie protocol dat cyclisch procesgegevens, parametergegevens en diagnosegegevens van sensoren en actuatoren via een point-to-point-verbinding overdraagt.

Dankzij een overdracht snelheid van 230,4 kBaud en een cyclustijd van 2mS, zijn gegevens snel uitgewisseld en binnen enkele seconden beschikbaar. Bij IO-link gaat het om een seriële bi-directionele point-to-point verbinding voor signaaloverdracht en energievoorziening onder willekeurige netwerken en veldbussen.  De zeer krachtige point-to-point communicatie van IO-link is gebaseerd op de reeds lang bekende driedraads sensorenaansluiting zonder verdere aanvullende eisen aan de bekabeling te stellen.

JUMO levert momenteel succesvol IO-Link sensoren voor temperatuur en druk in vele verschillende toepassingen. De nieuwe digiLine techniek van JUMO richt zich op een uitbreiding van JUMO IO-link  sensoren voor conductieve (CR) en inductieve (Ci) elektrolytische geleidbaarheid. Dit is wereldwijd de eerste elektrolytische geleidbaarheidsmeting die in het automatiseringsbereik van machines en installaties met IO-Link infrastructuur integreerbaar is.

JUMO zet hiermee een belangrijke stap naar uitbreiding van het belangrijke IO-Link sensoren programma.