Je bekijkt nu JUMO VariTRON 500
JUMO VariTRON 500

JUMO VariTRON 500

JUMO begint een nieuw tijdperk van automatisering met de JUMO VariTRON 500 centrale verwerkingseenheid. In termen van technische mogelijkheden hoort het systeem in de topklasse van geïntegreerde systemen en bewijst zichzelf met de hoge snelheidsprestaties en flexibele bedieningsfilosofie.

Voor de eerste keer wordt een compleet nieuw hardware- en softwareplatform gebruikt. Tijdens de ontwikkeling van VariTRON 500 heeft “schaalbaarheid” de hoogste prioriteit. Het resultaat is een modulair, flexibel en vooral duurzaam systeem. De basis van de JUMO VariTRON 500 is een hardwareplatform met een 800 MHz-processor die kan worden gebruikt als een enkele, dubbele of Quad-core-variant, afhankelijk van de toepassing.

De software heeft een modulaire structuur op basis van een Linux en maakt een uitstekende schaalbaarheid mogelijk voor prestaties, geheugen en interfaces. Een andere speciale functie is een klantspecifieke configuratie- en procesgegevenseditor.

Meerdere HMI’s kunnen via CODESYS TargetVisu of CODESYS WebVisu in het systeem worden geïntegreerd, evenals tot 64 intelligente modules van het JUMO automatiseringssysteem mTRON T.

In de toekomst zal JUMO visualisatiebibliotheken bieden voor individuele klantspecifieke oplossingen via CODESYS TargetVisu of CODESYS WebVisu. Flexibiliteit wordt ook mogelijk gemaakt door de integratie van alle belangrijke veldbussystemen via CODESYS zoals Modbus RTU of TCP master en slave, PROFINET IO-controller, EtherCAT-master en OPC UA-server.

In de toekomst zal een PROFINET IO- controller een alternatieve verbinding mogelijk maken met besturingssystemen op een hoger niveau via Modbus TCP.