Je bekijkt nu KLM’s nieuwste aanwinst de Boeing Dreamliner gebouwd met PROFINET

KLM’s nieuwste aanwinst de Boeing Dreamliner gebouwd met PROFINET

U heeft er vast over gehoord sinds 23 november 2015 is de nieuwe Boeing 787 Dreamliner de jongste aanwinst binnen de KLM vloot. Een van de meest geavanceerde vliegtuigen van deze tijd, dat standaard kwaliteit en comfort op topniveau biedt. De Boeing 787 Dreamliner zal vijf keer per week naar Abu Dhabi vliegen, met als eindbestemming Bahrein. 

De dreamliner is gebouwd met het toepassen van PROFINET, de basis van dit systeem bevat een motion control-systeem met: een motion controller, een Windowsgebaseerde HMI, de veiligheids-PLC, plus fail-safe en standaard I/O-modules.

Met geïntegreerde veiligheid en controle biedt het project één systeem voor de normale en de veiligheids functies binnen de automatisering. Naast dat het vliegtuig vele economische voordelen biedt als minder brandstof verbruik. Geeft één PROFINET-netwerk bij de bouw van dit vliegtuig de mogelijkheid om bij te dragen binnen de kosten reductie. Het sneller oplossen van problemen en uitgebreide diagnostiek vermindert de stilstandtijdenen en biedt een maximale beschikbaarheid.