lichtscherm; nu mét IO-Link

Lichtscherm

Balluff’s lichtscherm BLA0003 meet de hoogte en de diameter van flessen in een vulmachine. Als je verschillende objecten wil identificeren in een productie-, verpakking- of kwaliteitscontrole, dan is dit multifunctionele lichtscherm ideaal. Hij biedt vele meetinstellingen zoals object diameter, object positie, diameter en positie van het gat, baankantsturing en extra modi zoals nominale/actuele vergelijking. Daarnaast beschikt hij ook over een telfunctie; meten en tellen kan hij tegelijk.

De IO-Link interface biedt een centrale data opslag en management voor eenvoudige en snelle configuraties – zelfs voor formaatwijzigingen tijdens het productieproces. Met IO-Link kunnen analoog verwerkte signalen ook betrouwbaar en accuraat worden overgedragen.

Deze functies kunnen gebruikt worden om het lichtscherm te activeren voor nauwkeurige detectie van positie, object classificatie of het eenvoudig sorteren van onderdelen naar grootte of diameter: meten van object hoogte en gat grootte. Nauwkeurige baankantsturing is ook mogelijk, zelfs bij semi-transparante materialen.

Voordelen
– Maximale nauwkeurigheid voor de detectie van de kleinste afwijkingen
– Resolutie: 0,01 mm
– Eenvoudige en snelle configuratie door IO-Link interface
– Robuuste aluminium behuizing, ideaal voor zware omgevingsomstandigheden
– Zuinig, mulitifunctioneel apparaat
– Live monitoring vanaf een centrale locatie
– Tegelijkertijd tellen en meten
– Geen afgeschermde kabels nodig