Je bekijkt nu Managed Ethernet switch in IP67

Managed Ethernet switch in IP67

De TBEN-L switch van Turck met een GBit high-speed backbone garandeert korte cyclustijden en veilige werking in IIoT.
Turck presenteert dit jaar op de SPS-beurs een compacte managed switch met 10 poorten met IP67 bescherming. Dankzij de zeer hoge gegevenssnelheden tot 1 Gbit / s, maakt de robuuste TBEN-L-SE-M2 het mogelijk om applicaties, zoals voor het wisselen van gereedschap, aanzienlijk te versnellen.

Dankzij de geschiktheid voor decentrale installatie direct in het veld, vermindert de switch ook de benodigde bedrading tussen de schakelkast en Ethernet-stations op de machine. De TBEN-L switch maakt daarmee de weg vrij voor consistente modularisatie in de machinebouw.

De managed switch biedt verschillende functies voor de veilige en efficiënte organisatie van industriële Ethernet netwerken. De geïntegreerde firewall biedt bidirectionele bescherming tegen ongeautoriseerde toegang en verhoogt zo op betrouwbare wijze de beveiliging in IIoT. Dankzij de NAT routeringsfunctie kunnen stations worden weergegeven onder alternatieve adressen in netwerken op een hoger niveau. Het apparaat voorkomt hiermee op betrouwbare wijze het verdubbelen van IP-adressen in het netwerk van de gebruiker. Met de poortgebaseerde IP-adrestoewijzing kunnen stationadressen worden toegewezen via de webbrowser van de switch.

De schakelaar kan de beschikbaarheid van lijnen vergroten door middel van media-redundantie (RSTP). Door het opzetten van virtuele netwerken (VLAN) kunnen gebruikers productie netwerken scheiden van management netwerken of individuele bandbreedtes toewijzen aan elke VLAN en zo het netwerk beschermen tegen overbelasting. De netwerkbelasting bewakingsfunctie op elke poort biedt een continu overzicht van het bandbreedte gebruik in het netwerk.

Naast gebruik in de productielijnen van de auto industrie, wordt de switch ook gebruikt in intralogistieke toepassingen en in landbouwmachines waar, dankzij multicast, de automatisering van landbouwmachines ondersteunt wordt.